top of page

Седмична доза вдъхновение: "Да!" на есенния стайлинг! (Част II)

Ако преди две седмици си говорихме как е септември, но температурите са летни, то днес определено официално вече можем да си честитим есента. И дори да я усетим :) Само че, мрачното и дъждовно време изобщо не е в състояние да ни развали настроението, нито намерението да си говорим за красотата във всичките ѝ форми. В предишната статия ви дадохме някои идеи за съчетаване на дрехи и аксесоари, а днес ще разгледаме варианти за актуален грим и маникюр за есенните дни.


1. За почитателите на неутралните цветове.



Вероятно през летния сезон сте се наситили на неоните, блясъка и ярките цветове, затова есента е отличното време да заложите на земните и неутрални тонове. Тук има и голям плюс по отношение на това, че такъв тип грим се постига бързо и без да е нужно да притежавате професионални умения. Малко контуриращ цвят в сгъвката на окото, черен молив и спирала са напълно достатъчни. Изберете топъл или студен нюанс според тона на кожата ви. Един интересн трик е, че може да използвате контуриращия или бронзиращия продукт за лицето ви , за да направите сянката на очите. Ако все пак искате по-изразен поглед, допълнете с очна линия. В една от предишните статии може да намерите полезна информация относно подбора този продукт и нанасянето му.


При червилата също може да заложите на неутрален цвят, но ако предпочитате устните да бъдат акцент, имаме страхотни предложения. Марсала, керемидено червено, малиново, опушено лилаво или топъл шоколад са страхотен избор за сезона. Напоследък все по-актуални са матовите формули на течните червила, които издържат доста часове, но за сметка на това изсушават устните. Една хитринка в случая е да изпозлвате първо балсам, след това да попиете леко със салфетка и чак тогава да нанесете течното червило.



2. Триумф на цветните нокти през есента!



Да, точно така, не сте прочели грешно - цветни нокти. Всички сме виждали пъстрите листа на дърветата, нали? Сега си ги представете пренесени върху ръцете! Не се притеснявайте да експериментирате с червено, жълто, оранжево и зелено. Разбира се, старайте се да бъдат в една тоналност, за да не превърнете ефекта в дефект :) Друга идея е да използвате ярък цвят само като акцент на някой от пръстите, а останалите да бъдат в неутрален нюанс. Както при червилата, така и при маникюра матовият ефект е особено актуален, така че просто експериментирайте! :)

Ако пък сте от хората, които не обичат да излизат от зоната си на комфорт, то за вас ще бъдат изключително подходящи нюд цветовете, които и без това са актуални през цялата година. Изберете подходящи нюанси и ги съчетайте така, че да разнообразите класичекия вид на ноктите. За ефект може да добавите и малко деликатен блясък, а пясъчен ефект, който да не акцентира твърде много върху себе си.





Ще се радваме, ако днешната статия ви е била полезна и интересна. Развихрете фантазията си и обмислете най-подходящите варианти за вас за облекло, аксесоари, грим и маникюр през есенния сезон! :)

32 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички
bottom of page