top of page
Снимка на автораСофия Нанева

Гримът през есента – тенденции и съвети


Лятото има едно голямо предимство и това е прекрасният слънчев загар, който оставя върху кожата ни. Разбира се, есента е вече факт и не можем да разчитаме просто на това да сме „целунати от слънцето“.Време е да подменим съдържанието в козметичните си чантички и да се снабдим с продукти, които са подходящи за тенденциите на сезона. Освен това, както винаги, ще ви дадем и съвети, които ще ви помогнат да изглеждате ослепително!

Пъро, погрижете се за кожата на лицето. Поддържайте я добре почистена и винаги хидратирана. Студеното време допълнително изсушава кожата, така че дори да не използвате грим, дневният крем е задължителен. Лятото оставя след себе си понякога тъмни петънца и неравен тен, с който е добре да се справим. Препоръчваме ви да използвате BB или CC кремов, които подхранват кожата и я защитават, а в същото време изравняват тена. Не забравяй прехода между шията и лицето! Може да използате бюти блендер, който е много удобен или класическото нанасяне с пръсти ( е, разбира се само с чисти ръце).

Гримът, който е незабележим остава водещ тренд. Идеята е да постигнем ежедневен грим, подходящ за градска или работна среда. С две думи – подходящ навсякъде! Вече поговорихме за основата на лицето, но къде да акцентираме? Отговорът е във веждите. Плътните вежди, доближаващи се до естетвения им вид, останат актуални. Оформете ги с молив за вежди и запълнете празнините – може и със спирала. Моливът ще ти осигури прецизни, но остри черти, поради което е важно движенията ти да са нежни, а линиите, имитиращи естествени косъмчета да са възможно най-меки и тънки. С помощта на спиралата веждите ще изглеждат по-плътни и ще бъдат ясно очертани.

За устните се насочете към червила с ненатрапчив цвят. Отново целим доближаване към естествената красота. Съветваме ви да изберете не само цвят, но и качество, за да са устните ви подхранени и да не се стига до неприятно напукване и зачервяване, когато сме изложени на вятър. Има червила, които съдържат подхранващи масла, така че преценете добре към коя козметика да се насочите. Търсите нещо по-нестандартно? Лилавото червило е хит. Задължително трябва да опитате да комбинирате с есенните си пуловери.

При сенките отново водещи са меките и светли тонове, нюд цветове и светло лилаво. Може да комбинирате с контрастни и по-ярки цветове, ако целите вечерен и по-забележителен грим. Очната линия, в комбинация със спирала за мигли, е чудесна за ежедевната визия, за да подчертае погледа.

Друга тенденция за есен/зима е използването на руж. Нанасяйте смело по бузите или скулите – експериментирайте смело и намерете вашия начин да го използвате. Ако все още се радвате на тен, използвайте бронзиращи перли или бронзираща пудра.

За красив и модерен грим през есента, първо се погрижете за кожата си. След това подберете добре козметиката и гримовете, които използвате. От там нататък не се иска много – малко време пред огледалото и бързо и лесно може да се постигне естествен и свеж вид.


Автор: Димитринка Вълчева

Снимки: Envato.com

4 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички

Comments


bottom of page