top of page

Грим и прическа за празниците


Освен подаръци и коледна атмосфера, темата за външния вид ни вълнува не по-малко. За празничните вечери, днес сме подбрали новите топ тенденции сред грима и прическите. За да бъдеш неотразима, нужно е преди всичко сама да бъдеш завладяна от образа в огледалото. Не е толкова трудно, особено ако внесеш и нотка на свежест и промена в стайлинга.

Освен да облечем красива рокля, Коледа и Нова година са много добър повод да обърнем внимание на прическата. Защо не промяна? Шоколадовите нюанси бяха много актуални за есента, но тази зима е време за боядисване в бордо.

Бордото е страхотна нова опция за всички брюнетки, които искат да добавят нещо различно към прическата си, но не и да правят пълна промяна. Този цвят ще властва и сред грима и дрехите, така че не е изненада появата му в света на косите. Може да изберете всеки един нюанс на червеното, но по – тъмните тонове ще са тези, които ще властват през студените месеци.

Прическата не трябва да е прекалено претенциозна и претоварена откъм стилизиращи продукти и аксесоари. За собственичките на къси коси, достатъчно ще бъде леко освежаване в цвета или къдрици. За дамите с дълга грива, прибирането на небрежен кок с непослушни кичури или конска опашка, е идеаен избор. В този случай може да акцентирате на големи и атрактивни обеци. Ако не искате да бъдете с прибрана коса, тогава може да заложите на леки къдрици, които имат естествен вид.

Ако обичате аксесоарите, насочете вниманието си към диадемите. Оставете настрана пресите, машите, лаковете за коса. Диадемите създават нежна и романтична визия, която ще пасне на празничното ви настроение. Има и изключително елегантни модели с камъни и кристали, които може да изберете, ако ви престои по-изискано парти или просто сте почитателка на блясъка. Разбира се, не забравяйте да съобразите и цвета на тоалета с аксесоарите, към които сте се насочили.

Красивият грим също е едно от задължителните условия за цялостната визия на жената. Няма да прекалите, ако заложите на блясъка. Метално сребристото е един от любимите цветове на Заека, който ни очаква през новата 2023 година. Препоръчваме ви го и в избора на тоалет! Придържайте се към хармонично излъчване, не използвайте прекалено констрастни цветове.

Кафяви, бронзови, прасковени тонове също са добре дошли в грима. Постарайте се да имате изравнен тен и перфектни мигли. Отделете си време и направете чудеса с лицето си. Изкуствените мигли или спирала с ефект обем, не са за пренебрегване.

Както вече споменахме, червените нюанси и особено бордото, ще властват в празничната нощ. Червеното червило и черната очна линия правят всяка една визия секси и неузнаваема. Особено, когато се съчетаят с класическата малка черна рокля.

Има ли значение цветът на очите за избора на грим?

Разбира се! Затова сме ви подготвили и някои насоки, според цвета на вашите очи.

За дълбоки и кафяви очи

Задължително подчертайте веждите и устните. За избор на сенки може да се насочите към опушен грим и цветове като сиво, сребристо, черно, тъмно синьо, перлено кафяво, лилаво, тюркоаз.

За зелени очи

Те са достатъчно изразителни и привличащи погледа. Какво можем да добавим? Изберете пудра с по-тъмен цвят от кожата. Червилото нека да е в меки нюанси – кафяво, коралово, а защо не и контрастно – бордо. При избора на сенки се насочете към златисто, кафяво, бронз, виолетово.

Сини/сиви очи

Сините очи изискват цветове, които са нежни и не натоварват лицето с ярки тонове. Светло розово, шампанско, сиво, виолетово ще направят погледа загадъчен. Може да изберете и спирала, която е в кафявата гама. Червило, което е нюд и с повече блясък, ще завърши перфектно визията на дамите, които са притежателки на сини очи.

Подгответе се по най-добрия начин за предстоящите партита и празнични нощи. Именно празниците са моментът, в който можем да заблестим с пълния си блясък и да насочим цялото внимание върху неотразимата си визия.


Автор: Димитринка Вълчева

Снимки: Envato.com

18 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички
bottom of page