top of page

Слънчевите очила – топ моден аксесоар за лятото


Днес ще си поговорим за един любим на мъже и жени аксесоар – слънчевите очила. Разбира се, че с наближаване на летния сезон се засилва и инересът към тях. Както и при всичко останало в света на модата, така и слънчевите очила си имат тенденции и модели, които са актуални за годината. Ако се чудите какви да изберете и не сте сигурни с какво точно да се съобразите, то ние ще се опитаме да ви помогнем чрез тази статия. Няма по-добър начин да покажете стил, от това да изберете правилните слънчеви очила. Освен това чрез тях разкривате своята индивидуалост и винаги може да прикриете уморения си вид.

Има много тенденции и брандове в света на слънчевите очила, но съществуват някои основни неща, с които е добре да се съобразим , ако искаме да сме тренди това лято.

Лято 2021 е подвластно на големите слънчеви очила и ретро стила. Формата не е от такова значение – дали са овални, квадратни или с други нестандартни форми, по-важното е стъклата да са големи.

Квадратни рамки

Още една основна тенденция, която трудно ще ви убегне. Много от знаменитостите са избрали този модел очила и ще го забележите, защото те са направени точно, за да привличат погледите. Така че, ако искате да се забелязвате, заложете именно на такива очила! Освен класически черен цвят на рамките, актуални са и цветовете на Пантон – пастелните тонове и любимите за годината illuminate и ultimate grey.

Cat-Eye рамки и пеперудени форми

Формата на очилата Butterfly е един от трендовете за лято 2021. Изглеждат стилно и отново привличат погледите на околните. Животинските принтове и класическите цветове са най-подходящи за рамки на този модел. Освен, че са супер модерни, пеперудените стъкла ще предпазват много добре очите ви от слънчевите лъчи.

Слънчевите очила с shield форма

Любими на дивата Джей Ло, отново са на мода. Може да избирате много смели цветове за този тип очила. За предпочитане дори са цветните стъкла – синьо, розово, жълто... изразете себе си!

Кръгли очила и ретро влияние

Определено забелязваме, че тенденциите това лято са насочени към завръщане към 70-те. Отново може да заложите на животински принт за рамките, както и на класическото бяло.

Как да изберем най-подходящия за нас модел?

Безспорно няма как всички модели слънчеви очила да ви паснат еднакво добре. Това зависи най-вече от формата на лицето ви. При кръгло лице изберете очила с по-прави или квадратни форми, които да контрастират на овала на лицето.

Ако лицето Ви е овално почти всички видове слънчеви очила са подходящи за Вас и изборът ще бъде лесен.

При продълговато или квадратно лице изборът е между кръгли очила, очила тип „авиатор“ или „котешки очи“.


Съвет: Избирайте винаги качествени слънчеви очила с етикет, който да гарантира 100% UV и UVB защита. За съжаление, евтините слънчеви очила не осигуряват достатъчна защита. За сметка на това всички тъмни стъкла отпускат окото и разширяват зеницата. Така вредните слънчеви лъчи попадат по-лесно във вътрешността на окото и могат да увредят зрението. Ето защо е необходимо да заложим на качествените стъкла със защита.


Автор: Димитринка Вълчева

Снимки: Pinterest

Последни публикации

Виж всички
bottom of page