top of page

Сладководните перли – водещ тренд сред бижутата


Знаете ли, че перлите са една от водещите тенденции сред бижутата за 2021 година? Не си представяйте скучните ретро колиета от миналото. Светът на модата е толкова креативен, че винаги успява да възроди ретро стайлинга, като го превърне в нещо свежо и тренди. Перлите винаги ще създават асоциации със стил и класа, но знаете ли, че може да ги съчетаете и умело с ежедневната си визия?

Днес ще споделим с вас много любопитни, известни и не чак толкова известни факти за сладководните перли. Неслучайно са включени и в нашата FALL in Love колекция – гарантирано ще се влюбите в тях!

Сладководните перли са най – често добиваните перли. Техните уникални форми и цветове ги правят любими на дизайнерите на бижута. Интересно е, че по форма сладководните перли могат да бъдат много ексцентрични и разнообразни. Стандартната им форма е барокова или близка до кръглата, но не идеално кръгла, както при перлите акой. Отличителна характеристика на сладководните перли е тяхната повърхност и топлина на блясъка.

Знаете ли, че една сладководна мида може да даде около 50 перли наведнъж, но в най-честия случай се добиват между 24-32 перли! Основен разпространител на сладководна перла е Китай, въпреки че се срещат и в езера и реки в Япония и САЩ. Характерно за сладководните перли е, че ядрото при тях е изключително малко и съответно седефения слой около него е много дебел. Това води до по-издръжливи и по-малко податливи на износване перли.

Сладководните перли са изградени от седеф. Освен в бял цвят, те се срещат и в други пастелни цветове като розов, лилав и различни техни отенъци.

Сладководните перли, които се използват в бижутерската индустрия са само една малка част от всички получени. В действителност по-голямата част перли е под необходимото качество и се смила на перлен прах, който се използва предимно в козметичната индустрия. Истинските перли често се свързват с непосилно скъп бюджет, който не всеки може да си позволи. Всъщност, истинските сладководни перли не са никак скъпи. Може спокойно да се поглезите с перлени обеци, гривна или колие и няма да се чувствате виновни, че сте похарчили голяма сума.

Тенденции за 2021 с перли:

Ако се чудите с какво да съчетаете своите сладководни перли, отговорът е по-простичък от очакваното – добавете ги към ежедневната си визия. Поиграйте със стиловете и комбинирайте смело пуловер или ежедневна риза с перлено колие. Ще останете изненадани колко стилно изглеждат тези комбинации.

Бъркотия от колиета – може да сложите любимото си ежедневно колие и да го съчетаете с перлено. Чудите се за какво ви говорим?

Хаштаг #neckmess ще ви помогне да добиете представа! Важното е да подберете правилното колие, което ще бъде основа. Съветвваме ви да изберете такова със средна дължина, а перленото да бъде по-късо или по-дълго.

Сладководните перли намират приложение и от дизайнерите на дрехи. С перли се декорират успешно пуловери, рокли, както и аксесоари като шапки и шалове. Маската се превърна също в един задължителен последните години аксесоар, затова дизайнерите стават изключително креативни и го превръщат в нов тренд.

Ако търсите перфектната комбинация за елегантност и специален повод, може да съчетаете нашите гривна и колие „Pearls“. Перлите са универсална класика и правилен избор за всеки повод и визия. Добавете ги към своята колекция и се насладете на техния блясък и красота!


Автор: Димитринка Вълчева

Снимки: Дрънкулка, Pinterest

33 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички
bottom of page