top of page

Седмична доза вдъхновение: Красиви за 10 минути


Съвременната жена е подложена на много стрес и е затрупана от какви ли не задачи, с които трябва да се справи. Освен всичко това, за нас като дами е особено важно да се чувстваме добре в кожата си и да бъдем красиви! Когато времето ни притиска, има ли какво да направим за да се „спретнем“ за 10-15 минутки ? Разбира се! Съществуват достатъчно процедури и трикове, с чиято помощ можем да поддържаме външния си вид бързо и ефективно! Не пренебрегвайте ежедневните грижи за кожата, косата и ноктите си. Когато ги поддържаме редовно, това си личи.

Правете си маска за лице

Свежата кожа се забелязва от далеч. Дори да нямаме време за грим, от особено значение е кожата ни да е добре почистена и хидратирана. Много маски не изискват измиване – например кръгчета краставици върху очите премахват тъмните кръгове и хидратират кожата и не се налага да почиствате лицето след като ги махнете. Същото се отнася и за пакетчета чай. Една от чудодейните маски е следната: разтворете във вода една супена лъжица морска сол и малко лимонов сок. Намокрете тампон с тази течност и го нанесете върху лицето за около 5 минути.Сутрин винаги нанасяйте хидратиращ крем и след това ако имате време фон дьо тен.

Спирала и червило за завършен вид

Отнема около две-три минути за да нанесете спирала или червило преди да излезете от дома си, но създава съвсем друго впечатлене за вас. Тези малки детайли ви правят забележими, така че не ги пренебрегвайте. Ако не обичате червило в ежедневието си, гланцът винаги е добро решение.

Какво да правя с косата си?

Имате само 15 минути, а косата ви не е в най-добрия си вид? Ако не сте успели да я измиете, вариант е да използвате сух шампоан в корените. Друга алтернатиава, любима на дамите, определено е небрежен кок или конска опашка. А през студените дни шапката винаги върши работа!

Правилен аутфит

Събуждате се късно и бързате, нямате време да търсите в гардероба какви дрехи да съчетаете. Ако случаят го позволява, дънки и тениска винаги са добър избор. А ако се налага да сте по-официални, набързо намерете тоалет в еднакви цветове. Изцяло черно или бяло няма как да не са подходящи. Роклите също са много ефектни и спестяват време – бърз и стилен избор.

Обърнете внимание на самочувствието си.

Не забравяйте, че никакъв грим или дрехи, не могат да създадат увереността, която само вие може да притежавате. Направете така, че да се чувствате добре в собственото си тяло. Ходете изправени, не се прегърбвайте, не свеждайте поглед към земята! Ако искате да сте от онези жени, след които се обръщат, дори и да са с еженевен аутфит, трябва да излъгчате уверенос. Грижете се за себе си и релаксирайте поне по 10 минути на ден, независимо от това дали ще четете книга, ще поглезите косата или кожата си, или ще гледате любим филм. Защото красотата идва първо отвътре!


Автор: Димитринка Вълчева

Снимки: Envato.com

23 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички
bottom of page