top of page

Перфектен грим в горещите дни? ДА!


Летните жеги започнаха отдавна и се очертава да продължат още. И не, не се оплакваме, защото лятото ни е повече от любимо, но горещите дни си имат и своите минуси. Прическата и грима са особено важни за дамите, а високите градуси могат да попречат на това да се почувстваме красиви. Разбира се, не всеки грим и прическа биха устояли на високите температури, без да се разпаднат. Но си има хитринки, които, ако следвате, ще се радвате на перфектен външен вид през лятото. Днес ще поговорим повече за гримаи за това как да го съхраним, въпреки жегите навън.

Внимавайте какво слагате върху кожата си.

Враг №1 на красивата кожа и на грима през лятото е поставянето на фон дьо тен. Неговата текстура е такава, че при високи градуси се разтича. Определено кошмар за всяка дама! Освен това има склонност към запушване на порите и не позволява на кожата да диша. Заменете ги с BB или CC крем, които също имат покривен ефект, но се грижат за кожата и имат лека формула. Ако мислите, че не използвайки никакъв крем, ще направите добро на кожата си – твърдо не! Слънчевите лъчи са толкова вредни за нежната кожа на лицето, че така я излагате директно на състаряване и изсушавене. Повечето качествени дневни кремове за лице имат и слънцезащитна функция , така че ви предлагаме да не пропускате тази част от грима.

Сенки за очи? По-добре не.

Определено не ви препоръчваме да използвате за ежедневието си през лятото сенки за очи. Почти няма такива, които да не се размазват от потта и високите градуси. Вместо да постигнете красив грим, ще изглеждате уморени... и определено не е особено естетично. Вместо това, ползвайте очна линия или водоустойчив молив за очи, с които да подчертаете погледа. Ако все пак ви се налага да се гримирате за специално събитие и искате да нанесете сенки, допитайте се до професионалист или си закупете качествена база за сенки, която да използвате.

Спиралата.

Също е добре да е водоустойчива, защото също има вероятност от разтичане. Може да я ползвате и когато сте на басейн или на плажа, без да се притеснявате.

Как да съхраним червилото?

Да, червилото е любимо на голяма част от жените. Как обаче да запазим добрия му вид върху устните? Може да нанесете леко моив за устни като основа и върху него да сложите червило. Друг вариан е да потърсите дълготрайно червило – много е удобно. Гланцът също е добър вариант за ежедневието. Не оставяйте устните си нехидратирани – вятърът изсушава устните и особено ако сте покрай морския бряг, не ги оставяйте без грижа.

Още един трик за перфектен грим – използвайте фиксиращ спрей.

Тези спрейчета хидратират, освежават и освен това придават много приятен аромат.

И да не забравим за любимото си напомняне, че само с грим красота не се постига. Грижете се за кожата си. Почиствайте я сутрин и вечер, нанасяйте подходящ дневен, нощен и околоочен крем. Хидратирайте се и отвътре – приемането на достатъчно количество вода дневно оказва влияние върху външния вид и еластичността на кожата.


Автор: Димитринка Вълчева

Снимки: Envato

13 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички
bottom of page