top of page

Седмична доза вдъхновение: Детайлите, които ще направят визията ти елегантна и запомняща се


Няма какво да се лъжем – външният вид винаги е от огромно значение, когато създаваме първо впечатление. Ако искате да изглеждате като истинска дама, дори да не ви стига времето да стоите пред огледалото по час-два на ден, има начини, които ще ви помогнат. Детайлите са от особено голямо значение във всяка една визия. Днес сме решили да ви помогнем да изглеждате стилно и елегантно, без да харчите всичките си пари за дрехи и да спестите време от стоене пред огледалото. Просто научете няколко хитринки и ще може да го постигнете!

1. Първо правило – когато не сте сигурни как да съчетаете цветовете, изберете монохромен тоалет!

Всички дрехи, обувки и аксесоари да бъдат в един цвят може да ви звучи скучно, но е сигурен начин да избегнете нелепите съчетания. Ако изберете този вариант за визията си, може да заложите, както на класическото бяло и черно, така и на смели и крещящи цветове. Зависи от повода, за който сте се подготвили. Една много добра класическа комбинация на цветове, с която не може да сбъркате, е черно и сиво. А точно сега през есенния сезон е изключително хармонична с времето!

2. Залагайте на качество, пред количество.

Не, не ви съветаме да похарчите цялата си заплата за чанта на Шанел или бутикова рокля. Разбира се, ако имате възможност, направете го! Искаме да обърнем внимание по-скоро на това да подбирате дрехи, които наистина са от качествена материя и биха останали в гардероба ви за повече време. Те запазват формата и цвета си много дълго време. Разнообразието в тоалетите е хубаво нещо, но много по-добро впечатление правят добре изглеждащите дрехи, отколкото поредната нова блузка всеки ден! Има такива, които са класика и правят тоалета да излъчва елегантност и лукс. Например: памук, кашмир, коприна, лен, велур...

3. Ризата е винаги добър избор.

Щом става въпрос за елегантност и стил, ризата е първата дреха, за която се сещаме! От офис тоалет, до ежедневна визия – ризата винаги се връзва отлично с обстановката. Не е задължително дори да е класически модел с копчета, за да бъде елегантна. Може да изберете модел с панделка около врата или с пришити камъни, а защо не и бродерия? Има толкова варианти, че няма как да сбъркате. А ако сте почитатели на класическата риза, с нея може да изглеждате елегантни, дори и като я съчетаете с дънки или спортно-елегантен панталон.

4. Как да носим аксесоарите?

Един от най-значимите за визията аксесоари е дамската чанта. От голямо значение е формата на чантата и начинът, по който я носите. Моделите, които са „структурирани“, т.е. не променят формата си, когато са празни, изглеждат най-стилно. Меките чанти са изключително удобни, но не и ако търсите елегантност. Оставете ги за своббодното си време и разходките с приятели! За да покажете своят усет към модата и да бъдете елегантна дама, носете своята чанта в ръка.

5. Прическа и грим? Задължително!

Нямате време за сложна прическа и грим? Не е нужно да отделята много време за да изглеждате страхотно. Очна линия, спирала и червило са достатъчни за да си личи, че сте жена, която държи на външния си вид и да се сдобиете с нужното самочувствие. Прическата не е толкова важна, колкото състоянието на косата. Когато нямате време да се погрижите за нея, опашката и кокът винаги са отлично решение! Не забраввяйте, че лицето и косата на жената са визитната и картичка. Маникюрът също не е за пренебрегване – безцветен лак също по-добре, отколкото никакъв!

6. Не прекалявайте с бижутата, но и не ги забравяйте!

Стилните и елегантни дами винаги носят бижу – колие, обеци, гривна... важното е да е нещо женствено и да не е крещящо. Няма по-класически и елегантен избор от перлите. Освен това са изключително актуални за сезона, така че сега е моментът да се сдобиете с подобно бижу! Ние сме ви подготвили няколко прекрасни предложения. Гривна и колие „Pearls“ са ръчно изработени от естесвени речни перли и са чудесен завършек на елегантната ви визия.

Това са нашите модни съвети за елегантна и запомняща се визия. Както виждате, не е нужно да разполагате с много средства за да постигнете желаните резултати. Да не забравяме безценният съвет на великата Коко Шанел и да си го припомняме всеки път, когато се колебаем какво да облечем:“ Простотата е ключът към истинската елегантност“

39 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички
bottom of page