top of page

Денимът – неостаряващ и любим


Има ли жена без поне два чифта дънки в гадероба? Определено не! Независимо от сезона, модните тенденции и годината, денимът си остава вечен. Въпреки че трендовете се променят и дизайнерите променят всяка година по нещо в моделите си, денимът винаги присъства в колекциите. Защо ли? Защото той е решението ни да бъдем красиви и да се чувстваме удобно. Дънки, якета, поли, рокли, ризи – денимът е заел своето почетно място при тях и няма да спира да ни прави ослепителни!

Историята на дънките започва като работно облекло за местните фермери и миньори в западната част на Америка през 19 век Днес е трудно да си представим как е възможно да причиним това на любимите си дънки. Те са наш спътник за ежедневието, в кафенето с приятелки, а защо не и за работното място, ако го позволява, разбира се.

Дънките – актуални за сезона

Кои дънки са актуални този сезон? Ретро визията с висока талия и прав крачол отново не отстъпва. Фаворит са и дънките с отрязан до глезена крачол, които стоят много добре с кецове и са чудесни за комбинация със свободна блузка или тениска за топлите дни. Откъм цветове, светлите и избелели дънки са отличен избор. Ако имате стар избелял чифт, не се притеснявайте да го извадите от гардероба, защото гарантирано ще бъдете модерни.

Дънковото яке – свободно и удобно

Денимът си е класика и при якетата. Чудесни са за първите есенни дни, когато температурите все още не са много ниски, но и не позволяват да тръгнем без връхна дреха. Заложете на модели, които са по-свободни и в тях се чувствате удобно. Освен това ще ви позволи и да сложите пуловер отдолу, когато е по-студено. Може да съчетаете дънковото яке и с рокля ако искате да изглеждате по-женствени и елегантни. Не забравяйте и аксесоарите – шалът в актуалните есенни тонове е много подходящ избор. Набраните ръкави пък ви позволяват да акцентирате и с бижу. Гривна от полускъпоценни камъни Hanna е модел, специално създаден за есента и съобразен с пъстрите ѝ цветове.

Дънковата риза – задължителна!

Ако все още не сте го направили, то е време да разполагате с поне една такава в гардероба си. Тя е идеална за различни поводи – може да се съчетава с елеганта визия за офиса и с нещо небрежно за разходка или среща с приятели. Как да не обичаш денима, след като е толкова практична материя?



Дънковата пола във всякакви разновидности

Носенето на дънкова пола не е толкова тренд, колкото нещо постоянно в модата. Да, тя винаги е актуална и много дами биха застанали зад това твърдение. Дължината зависи от личните предпочитания, но късата пола си остава №1. Хубавото е, че тя може да се съчетае с високи токчета и ботуши, както и с непретенциозните и любими кецове. Отново е подходящ избор за различни поводи.

Разбира се, че всички обичаме денима! Дизайнерите също го обичат, защото той е начинът да ни видят стилни и чувствайки се удобно в любимите модели дрехи. Денимът ни дава пълна свобода да бъдем себе си и да изберем своя стил. Е, време е да прегледате старите дънки в гардероба, а защо не и да се отдадете на шопинг за нещо ново в любимата материя?


Автор: Димитринка Вълчева

Снимки: Pinterest

18 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички
bottom of page