top of page
Снимка на автораСофия Нанева

Седмична доза вдъхновение: Street Style - модни идеи за забързаното ти ежедневие


Ако обичате модата, но се грижите и за това да ви е удобно, докато изглеждате красиви, то тази статия е точно за вас! Street Style e това – съчетание от мода, удобство и комфорт. В нашето забързано ежедневие, няма как да не сме му почитатели. Ако търсите правила, които да следвате, то това не е вашият стил, защото street style е свобода. Позволени са смели съчетания и дори комбинации от маркови дрехи и second hand. Властват цветовете и разнообразието. Оставяме на вас да прецените дали се вписвате в стила, давайки ви няколко идеи как да го постигнете!

Облечи се така, както искаш ти!

Определено това е правило №1 на street style модата. Да вземем пример от японците, които са истинско чудо, спрямо това как ни изненадват всеки път в облеклото си. А и все пак това движение тръгва именно от Япония, когато местни фотографи са решили да заснемат екстравагантно облечени тийнейджъри. В Седмицата на модата в Токио през изминалия месец са забелязани толкова много ярки цветове, както и несъчетаеми в представите ни стилове, но въпреки това изглеждащи страхотно!

Съчетание от спортни обувки с елегантна риза или тренди сако с обикновени скъсани дънки – всичко това е позволено! Може би у нас на подобни съчетания и смели комбинации от цветове се гледат с предразсъдъци и недоверие, но ако сте решили да следвате този стил, това не трябва да е от значение за вас!

Смесете материите и цветовете

Имате нова чанта в цвят горчица и красиви велурени обувки, които са сини– ами сега? Съчетайте ги! Точно така, не се притеснявайте, че чантата и обувките ви не са в един цвят – street style го позволява. Комбинацията от свободни пуловери и елегантна пола също е възможна и дори стои много секси! Дали ще изберете кецове или токчета, няма да сбъркате! Експериментирайте!

Тъмни очила и много аксесоари

Ама разбира се, че аксесоарите са подходящи за един цялостен street style. Шапката, например, винаги е била обичан от дамите, а и господата, аксесоар, особено сега през студените месеци. Не само ще ви придаде друго излъчване, но и ще скрие непокорната ви коса, за която днес не сте имали време да се погрижите! А тъмните очила не отстъпват – налага се да излезете набързо от вкъщи, а не сте сложили дори спирала на миглите? Грабвайте очилата и покажете самоувереност и красота. Бижутата също са добре дошли в street style визията. И при положение, че нямаме ограничения за това какво и как ще съчетаем, може да се ползва всичко, което ви попадне под ръка. Гривните, например, никога не остават незабелязани. Ние ви предлагаме ръчно изработената гривна Sia от есенната ни колекция, която супер се вписва в ежедневието на всяка дама. Освен това жадеитът е считан за късметлийски камък и насърчава смелостта, а street style е смелост!

Street Style сред звездите

Винаги може да почерпите някоя интересна и смела идея от звездите. Освен, че сме свикнали да ги виждаме в скъпи и лъскави рокли, топ моделите и другите знаменитости, през деня са обикновени хора, които искат да се почувстват удобно, докато са излезнали на разходка и вършат ежедневните си задачи. Ирина Шейк е пример за това как можеш да се превърнеш в street style богиня, като носиш удобните си обувки и дрехи, но пак изглеждаш зашеметяващо. Тя смело показва, например, как един анцуг с експресивен цвят може да се съчетае с елегантен чифт токчета. Друг топ модел Бела Хадид също е богиня на street style визията. Тя съчетава успешно спортно облекло с красиви токчета и смело добавя животински принтове към ежедневния си стайлинг. Тъмните очила също са аксесоар, с който е забелязвана много често.

Нямате какво да облечете и дрехите ви изглеждат вече скучни? Може би просто правите едни и същи съчетания и до сега сте пренеблегвали разнообразието от комбинации, което имате! Смело разхърляйте гардероба и се сдобийте с нов аутфит, като просто намерите нов начин да носите любимите си рокли, пуловери и аксесоари. Street style богините не следват правила и норми, а ги създават, затова давайте смело напред по градските улици!


Автор: Димитринка Вълчева

Снимки: Дрънкулка, Pinterest

37 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички

Comments


bottom of page