top of page
Снимка на автораСофия Нанева

Седмична доза вдъхновение: Ризата – универсалната модна находка

Знаете ли, че една от най-предпочитаните и обличани дрехи е ризата? Да, първоначално ризата е изцяло мъжка дреха, но... има защо днес да е част от женския гардероб! Дамската риза се превръща в такава през 1870 г. в Европа и Америка. Един голям неин плюс е, че може да бъде съчетавана лесно с всякакъв аутфит. Пасва идеално на дамите, които залагат на елегантния стил в ежедневието си, но може да бъде и перфектно допълнение на спортно-елегантния външен вид. Може да се комбинира с панталон, пола, дънки и всяка една комбинация я прави различна. Ризата се съчетава чудесно и с всякакви аксесоари и бижута, взависимост от предпочитанията на притежателката й.

Офис стайлинг и класическата риза

Класическата изчистена риза си остава запазена марка за офиса и строгия тоалет, който се изисква на много работни места. В съчетание с елегантен панталон или пола с дължина до коленете, можем да постигнем перфектно професионално и елегантно излъчване. Класическите цветове, разбира се, са бяло и черно.

Свежа нотка чрез различни принтове

Елегантната риза може и да бъде разчупена. Дизайнерското решение е да се добавят флорални и животински принтове към нея, както и неумиращите каре и райе. Прибавяйки повече цвят и мотиви към ризата, тя може да бъде избор не само за офиса.

Нестандартните модели ризи с акцент също са много актуална тенденция. За по-смелите, предлагаме да заложат на голи рамене или прозрачна материя – дръзко решение за парти или среща с приятели. Яките с големи пандели от своя страна се връзват идеално и с елегантна, и с ежедневна визия. Много известни личности залагат на такъв избор в своите тоалети.

Дънковата риза - много добро решение за спортно-елегантния ви стил

Може да се съчетае с пола, спортен панталон или клин. Друго тренди решение за ежедневието е роклята тип риза, която нашумя още миналата година и още държи челните места в модните тенденции. Непретенциозно и същевременно изящно решение, когато искате да изглеждате женствено, но и не прекалено строго-елегантно.

Аксесоари и бижута в съчетание с риза

Ако се чудите как да съчетаете любимата си риза с подходящи аксесоари и бижута, то можем да ви кажем, че това не е никак трудно. Ризата, независимо дали е елегантна или не, винаги си пасва идеално с красиви обеци. Нашето предложение са обеци с кристали Swarovski, които стоят еднакво добре на всякакъв аутфит. Понеже деколтето на ризата често е затворено и високо, то вариантът за колие отпада. Но акцент може да се постави не само на обеците, а и на гривните, които избираме. Ризите често са с подгънат ръкав, което позволява да носим красива гривна, с която да съберем погледите. А защо не и такава, която не е претенциозна откъм избор на дрехи – например любимите ви гривнички с водоустойчива корда и стомана.

Откъм избор на чанти и обувки, зависи какъв стил целим да постигнем. За офиса, естествено са подходящи елегантни чанта и обувки, които не е задължително да са в същия цвят като ризата. Дори напротив – ако сте заложили на черно или бяло при дрехите, може да акцентирате на ярки цветове при аксесоарите. Например класическия червен цвят или актуалното за тази година жълто. За ежедневието са много тренди малките чанти през рамо, които в съчетание с риза изглеждат повече от подходящо! А как стоят нещата при обувките? Забравете, че ризата винаги изисква високи токчета. Да, за бизнес среща често обувките с ток са предпочитани, но за разходка или спортно-елегантна визия, спокойно заложете на ниски обувки или все по-любимите на дамите кецове.

Е, как да не обичаме ризата, след като е толкова универсална модна находка! Може да ни е под ръка за всеки повод и да се съчетава толкова добре с всичко, което имаме в гардероба. Пролетта наближава и сега е времето да се подготвим за нея с няколко ризи, които да използваме за да привличаме погледи и да се чувстваме удобно навсякъде

Автор: Димитринка Вълчева

Снимки: Дрънкулка, Pinterest

51 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички

Comments


bottom of page