top of page

Как да комбинираме дрехите си, според цвета и повода

Комбинирай правилно дрехите си, според цвета и повода

Ключово за перфектния външен вид е да подбираме правилно дрехите си. Разбира се, освен това прическата, маникюра, бижутата също са от особено значение за визията, но днес ще си поговорим по-подробно за правилния избор на комбинации от дрехи. Ще наблегнем на това, че от най-голяма важност са цветовете, които съчетаваме, както и да се съборазим с повода, за който се подготвяме.

Като за начало, за да ви улесним, нека мислено да разделим дрехите и аксесоарите си на „прости“ и „сложни“. Към простите ще приспаднем всички дрехи, обувки и аксесоари, които са в неутрален цвят – например бяло, черно, сиво, бежово. Към тази категория спада и това да нямат щампи, апликации, орнаменти и каквато и да е декорация.

Както вече се досещате, към сложните спадат точно противоположните дрехи – тези с ярки цветове и елементи, които привличат погледа. Това е и категорията от гардероба ви, която ще бъде като акцент.

Семпли дрехи и дръзки аксесоари

Чудесен вариант за комбинация! Избирате по-семпла дреха в ненатрапчив цвят и съчетавате със забележими бижута и обувки с ярък цвят. Ето как може да изберете този стайлинг за вечерно или официално събитие – облечете класическата малка черна рокля и добавете чанта и обувки в ярък цвят. Много подходящо е да сложите и цветен шал или големи и обемни бижута. Следвайте правилото на контраста, независимо дали става дума за ежедневен или специален аутфит.

Любимите дънки

Няма как да не отделим специално внимание на дънките и това как да ги съчетаем правилно с други дрехи. Дънките изглеждат най-добре в комбинация с риза(ако искаме да сме спортно-елегантни) или с тениска, когато искаме да ни е максимално удобно, но и да се чувстваме секси. Хубавото на дънките е, че се разбират еднакво добре, както с кецове и маратонки, така и с токчета и ежедневни сандали. Може да комбинирате и с дънкова риза, но внимавайте да има разлика в нюансите. Хубаво е дрехите, ако са от един цвят, да има разлика в техните нюанси, за да не се превърне тоалетът ви в безличен и скучен. Добра идея е да опитате съчетанието от деним и оранжево – може да ви се стори твърде смело, но тези цветове създават такава хармония и елегантност, че няма да останете незабелязани.

Пола...но с какво?

Нека да обърнем внимание и на полите. Със сигурност всяка дама има поне няколко модела поли в гардероба си, но не ги носи често, просто, защото не може да избере с какво да ги съчетае. Ще ви споделим, че класическата права пола, няма по-добро другарче от ризата. Женственост, елегантност и перфектно офис облекло – това ще постигнете ако заложите на тази комбинация. Отново изберете принципът на контраста и ако полата ви е черна, заложете на цветна риза, както и обратното. Ярките цветове поли, ще си паснат идеално с черна или бяла риза. Обувките и аксесоарите е добре да са в същия цвят, какъвто е полата или ризата.

Широките и ежедневни поли не е добре да се съчетават с широка блуза или риза. Изберете прилепнал топ или тениска. За по-прохладните пролетни дни, може да изберете и вталена жилетка.

Щапмите и как да ги съчетаваме

С пролетните колекции започват да набират сила и щампите, флоралните мотиви и това допринася за свежестта в облеклото и външния вид. Но какво не бива да правим? Не съчетавайте твърде много и различни щампи. Например ако сте избрали рокля с флорален мотив, изберете изчистени обувки. Не смесвайте и различни геометрични фигури в облеклото си, за да не изглеждате нелепо.

Умението да съчетаваме правилно облеклото си е показател за добър вкус. Бъдете внимателни с цветовете, които подбирате, както и с повода, за който се готвите. От значение са аксесоарите, обувките, бижутата – всеки малък детайл допринася за перфектната визия, към която се стремим.


Автор: Димитринка Вълчева

Снимки: shoplook.io

118 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички

留言


bottom of page