top of page

Идеи за летен маникюр | Тенденции в маникюра за лято 2022


Знаем, че темата за маникюра ви е повече от любима! Няма да пропуснем да ви потопим в тенденциите сред ноктите това лято. Още повече, че както при всичко останало, и маникюрът ще е носител на добро настроение и цвят. Независимо дали сте любители на флоралните мотиви, абстрактните дизайни или просто крещящите цветове, лятото е идеалният момент да покажете смелата си страна и да бъдете забележителни.

Спомняте ли си, че тренд това лято са животинските принтове върху банските?

Е, при маникюрът също. Затова може да помислите как да съчетаете плажния си тоалет с ефектен маникюр. Леопард, зебра, змия, тигър – изборът е ваш, но внимамавайте да не смесите животните! Спрете се на еднакъв принт за маникюра и банските, защото да си го кажем честно – рискувате от атрактивни да станете по-скоро забавни в очите на околните. Може да съчетавате с ярки и свежи цветове и нестандартни идеи. Вместо класическата черно-бяла зебра, защо да не бъде розова?

Как да приложим класическия френски маникюр така, че да бъде актуален и това лято?

Много просто – вместо традиционния бял цвят, заместете със зелен, жълт, оранжев. Колкото по-ярък, толкова по-добре!

Различен маникюр на двете ръце.

Това определено е нова и интересна тенденция за лято 2022г. Въпреки, че може да приложите различни цветове върху ноктите на двете ръце, те трябва да бъдат добре обмислени и да могат да се съчетаят. Този маникюр изглежда чудесно върху къси нокти, защото въпреки дължината, пак ги прави забележителни.

Маникюр с тропически и моски елементи.

Още една свежа идея е да декорирате един или два от ноктите на ръката си с рисунки или апликации на тропически плодове, палми, екзотични цветя. Не го правете върху всички нокти, а изберете някои от тях за акцент. За основа може да изберете бял лак, на който всяка декорация стои красиво и елегантно. Да не забравяме и морския стил, който винаги е актуален през лятото. Дали ще подберете цветове в синята гама или ще декорирате с морски елементи, и в двата случая ще бъдете в крак с модата. Котви, морски кончета, мидички, морски обитатели – имате свобода да се потопите в морската и лятна вълна.

Геометричен дизайн.

Много популярен тренд са геометричните шарки под формата на триъгълници, линии, квадрати и точки. Те правят маникюра елегантен и визуално удължават прочката на ноктите. Излишно е да казваме какви цветове може да изберете – отново ярки. Предлагаме ви основа в наситено розово и геометрични елементи в черно. Друг вариант е актуалното оранжево, отново в съчетание с опростени черни линии и форми.

Каква дължина и форма да изберете?

Този сезон са актуални скъсените нокти. Те са удобни, красиви, практични и чудесни за ежедневната ви визия. Овалните форми също са тренд сред ноктите, затова ако плочката ви го позволява, заложете на тях. Разбира се, винаги е важно да се съобразим и с това кое ни подхожда най-много и да се чувстваме в кожата си.

Вашият маникюр просто ще оживее това лято и ще придаде много цвят на визията ви. Време е да се сбогуваме със скучните и неутрални цветове и да посрещнем свежестта на лятото. Насладете му се!


Автор: Димитринка Вълчева

Снимки: Pinterest

178 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички