top of page
Снимка на автораСофия Нанева

Тенденции в интериорния дизайн за 2022 година


Интериорният дизайн през настоящата 2022 година ще акцентира върху комфорта, удобството и ще носи нотки на ретро стила и класиката. Акцентът ще бъде поставен върху естествените материали. Винтидж модата тече вече от няколко години насам и продължава да набира сили. Днес ще ви представим основните новости в интериорния дизайн и модните решения, които може да приложите при избора на мебели и интериорен дизайн за дома или офиса.

Да бъдем дзен

Все повече се стремим към хармония и спокойствие в напрегнатото си ежедневие. Дзен решенията за интериор на дома ще донесат нужното чувство за релаксация и сливане с природата. Имайте на предвид еко тенденциите в обзавеждането и се водете от тях. Не претрупвайте стаята с излишни неща. Избирайте светли дървесни тонове, изчистен дизайн и ниски мебели. За да постигнем дзен усещане са задължителни и живите растения удома. Избирайте такива, които да ви носят допълнително спокойствие. Много подходящи са зелените растения. Като цветове - бяло ,синьо и зелено са чудесна комбниция за хармоничен интериор.

Още по-близо до природата

Ако дзен усещането, не ви е досатъчно за да се почувствате истински близо до природата, ето идея, която ще ви допадне. Добавете още повече цветя и зеленина и боядисайте в топли цветове. Може да боядисате стените в светло лилаво или розово и да подберете мебели в жълт и зелен цвят. Добавете килим в същите цветове, който ще внесе допълнителен уют. Ето как може да придадете природна автентичност на стаята!

Минимализъм

За да постигнете ефектен минималситичен стил, придържайте се към някои прости правила. Първо, мебелите трябва да са само най-необходимите, т.е. това, от което наистина имате нужда за да функционира тази стая. Придържайте се само към един или два материала, от които да са изработени мебелите. Например дърво и метал, като стомана. Ограничете орнаментите и декорацията. Минимализмът е много подходящ за офис помещение или стая, която ще ползвате за работна среда, за да останете насаме с работата си и да не се разсейвате.

Овални форми

Овалните форми започнаха да се налагат като тренд в интериора още през 2021 година, но сега стават още по-обичани. Освен диваните в тази форма, може да си позволите заоблени ъгли на масата, столовете, а защо не и на огледалата! Заоблените форми придават романтика и нежност на дома. Много подходящ избор за овални мебели е във всекидневната, където да се чувствате максимално спокойно. Като материя, кадифето е правилния избор за тапицерия и дамаска, в романтичен стил. Освен уют, кадифето ще внесе и нотка на лукс и топлина в интериора.

Ретро усещане

Както споменахме в началото, отново ще усетим ретро присъствие сред модните тенденции. Така че, вместо да изхвърлите стария диван или кресло, може да опитате да ги претапицирате и съживите. Ретрото като част от интериора добавя голяма доза уют. Може да бъде и под формата на стара лампа, закачалка, а защо не сувенир или картина от миналото. Ако не разполагате с такива, разгледайте антикварните магазини и със сигурност ще попаднете на нещо, което да ви грабне .

Може би забелязахте как всички нови тенденции сред интериора , плавно ни връщат към миналото и към един по-хармоничен и спокоен живот. Обзавеждането на дома е изключително важно. Правилният избор на цветове, мебели и материали, трябва да ни създава усещане за красота и в същото време уют и спокойствие. Комбинирайте светли и топли цветове, естествени материали и не забравяйте растенията, която вдъхват живот на всеки дом.


Автор: Димитринка Вълчева

Снимки: Pinterest

5 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички

Comments


bottom of page