top of page
Снимка на автораСофия Нанева

Перфектният грим според формата на очите и устните


Обичате ли да се гримирате? А знаете ли, че освен качествени гримове и козметика, много важно е и да съобразим цветовете и техниките за гримиране, според индивидуалните ни особености. От изключително значение са формата на очите, на устните, а и на самото лице. Днес ще ви разкрием някои основни техники и трикове, с които да подчертаете красотата си и да прикриете малките несъвършенства.

Грим според формата на очите

Ако имате големи очи, подходящо за вас е да нанесете молив или очна линия от вътрешния ъгъл на окото до външния на целия горен клепач. Може да завършите с котешко око или права линия. Подходящ е опушеният грим с контрастни цветове. Поставяйте светлите и бляскави сенки във вътрешния край на окото и постопеннно преливайте с тъмно към външния.

Ако очите ви са тип бадем, може да приложите същата техника. Следвайте формата на очите и ги подчертайте смело. Смята се, че бадемовидната форма е най-симетрична и желана, така че използвайте това предимство. Експериментирайте с различни сенки или само с очна линия, но винаги завършвайте със спирала, която ще направи погледа още по-изразителен.

Ако имате очи с паднал клепач (например като актрисата Блейк Лайвли), то трябва да направите така, че да накарате очите да изглеждат по-големи. Може да изберете блестящи сенки, които да нанесете във вътрешния ъгъл на окото и светли и меки тонове върху целия клепач. Изборът на нюд цветове също е много удачен. За да накарате очите ви да изглеждат по-големи, може да опитате и да сложите светъл или бял молив във вътрешната част на долния клепач.


Приближени очи – В такъв случай озарете със светли и бляскави сенки зоната под веждите и вътрешния ъгъл на окото. За основен цвят може да изберете по-наситени тонове. А ако искате да използвате очна линия, тя не трябва да очертава цялото око, а е желателно да започва от средата на клепача и да продължи извън окото в права линия.

Раздалечени очи – Ако пък имате по-разделечени очи и искате да прикриете това, може да го направите като използвате правилните сенки. Поставете светла база по целия клепач и постепенно наслояваяйте с по-тъмни и топли тонове. Смело може да използвате очна линия по пръдължение на целия горен и долен клепач.

Дълбоки очи – Притежателките на дълбокия поглед могат също да подчертаят очите, както при форма бадем. Тъмните цветове и тонове се нанасят само като лек щрих, без да се прекалява с тях.

Как да направим устните да изглеждат по-секси?

Несъмнено големите и сочни устни са се превърнали в синоним на сексапил. Но не всички сме родени с устни като на Анджелина Джоли. Ако не искате да прибягвате и до услугите на специалист, който да ги оформи, може да опитате тези няколко трика:

Очертайте устните си с молив, който е един тон по-тъмен от червилото, но в никакъв случай повече! Очертайте точно по външния контур на устните, а не извън тях. След това нанесете внимателно червилото и гланца за устни.

Нанесете бял молив в средата на устните и по-тъмен в краищата. След това ги смесете с четка за нанасяне на червило и завършете с гланц .

Нанесете етерични масла(особено подходящо е ментово или канелено) на почистени устни и останете така 10-15 минутки. След това отстранете и нанесете червило. Етеричните масла и канелата ще стимулират кръвообращението и ще направят устните ви пухкави.

Да намалим визуално твърде големите устни

Както знаете, всеки иска това, което няма, така че е възможно и притежателките на големи устни да не се харесват така. Затова може и да ги намалите визуално. За целта избирайте неутрални тонове червило и гланц без много блясък. Може да очертаете устните си по вътрешния край със светъл молив и да нанесете върху него по-тъмно червило.

А ето и още нещо интересно, свързано с темата – цветът на червилото!

Първо и много важно правило – червеното червило е секси на всякаква форма устни и всеки цвят кожа. Говорим за истински червеното класическо червило, без нюанси и оттенъци. Затова и се е превърнало в класика.

Много ярките червила, като цикламено и бонбонено розово, отиват на жени със светла и порцеланова кожа. Ако имате матова и по-тъмна кожа, телесните и светли цветове не са най-добрия вариант за вас. Изберете по-тъмен цвят от този на кожата ви - кафявото червило и интензивните цветове също са много подходящи за жените с бронзов тен.

А когато се колебаете, винаги може да пробвате даден цвят как ще стои на кожата ви. Грешка е, обаче, да се тества на китката или дланта. Най-добре може да добиете представа, като нанесете червилото на върха на пръстите си. Внимавайте и дали светлината е подходяща!

Както виждате, техниките за перфектен грим са много. Трябва да се съобразим с много неща, преди да подберем правилните цветове за нашия дневен или вечерен грим. Очите и устните са несъмнено най-забележими в лицето на една дама, затова им обърнете специално внимание и бъдете неотразими!


Автор: Димитринка Вълчева

Снимки: Pinterest

Последни публикации

Виж всички

Comentários


bottom of page