top of page

Любимото море и няколко причини да го обичаме толкова много!


Подготвихте ли се вече за лятната почивка? Когато стане дума за горещи дни и летни нощи, няма как да не се сетим за любимото моренце! Кой не го обича? Чакаме цяла година това време, когато ще можем да се отдадем на релакс, а като дойде, няма нищо по-добро от това да му се насладим максимално!

Но защо морската почивка е толкова предпочитана и каква е тази магия, която носи морето, за да ни държи в своя плен постоянно? Останете с нас и вижте кои са нашите причини да сме влюбени в лятото и морето!

1. Чувството за свобода

О, да! Едно от нещата, които обожаваме в лятната почивка на море е това, че ни кара да избягаме от ежедневието и да внесем голяма доза разнообразие. Животът на морето е друг! Можеш да се откъснеш от еднообразието и да се потопиш в един безгрижен свят на пясък и вълни, песен на чайки и мелодичен прохладен бриз. Морето е романтика, страст, енергия и то ни зарежда с всичко това. Сигурно сте забелязали как, когато се завърнете от почивка, все още носите един много приятен заряд от емоции и настроението ви е приповдигнато. Освен, че сменяме обстановката, има още един основен фактор за доброто ни настроение и това са слънчевите лъчи. Доказано е, че слънцето е естествен антидепресант и когато поемаме повече от неговите лъчи, ние се зареждаме с позитивизъм и щастие.

2. Пъстротата от цветове

Къде другаде можете да се освободите на 100% и да носите най-пъстрите си и цветни дрехи и бижута? Ами естествено, че на морето! Дали на плажа или на вечерна разходка, може да заложите на най-смелите си идеи за визия. Съчетавайте цветовете, играйте с въображението си. Носете забележителни и удобни бижута, като нашите гривни за глезен от водоустойчива корда. С тях може да бъдете буквално навсякъде. Лятото и морето толкова много ни вдъхновяват, че имаме и специална колекция от бижута за Лято 2021, на която да се насладите.

3. Изгревът и залезът

Няма по-магнетична гледка от изгряващото и залязващо слънце на фона на морския пейзаж. Разходката, сами или с любим човек, точно в тези часове е толкова зареждаща и вдъхновяваща! Запечатайте тези моменти с фотоапарат, за да им се наслаждавате винаги, когато имате нужда... Запечатайте ги и в съзнанието си, защото те са като истинска храна за ума и душата!

4. Морската вода

Освен, че охлажда приятно и носи истиско удоволствие, когато се потопим, солената вода е и много полезна за здравето. Тя съдържа изобилие от минерали и микроелементи и е много полезно да прекарваме време в нея. Освен това има и свойството много бързо да лекува повърхностни рани и наранявания. Комбинацията от морската вода, въздухът, слънцето – всичко това е като презареждане за имунната система. Пълноценната лятна почивка на морския бряг ни помага да боледуваме по-малко през зимата.

5. Пясъкът

Чувството, когато пристигнете на морето и стъпите за първи път на пясъка е неописуемо! Горещият пясък през деня и неговата прохлада нощно време действат като антистрес терапия. Освен това разходките боси по пясъка или по камъните, стимулират много точки на ходилата, които са свързани с всичките ни органи. Контрастното усещане на температурите допълнително оказва положителен ефект. Ако не сте опитали или мислите, че няма да ви хареса, пробвайте да повървите 15-20 минути по крайбрежието и освободете съзнанието си. Гарантираме ви, че след това ще се чувствате като преродени!

6. Морската храна и свежи напитки

Още едно от предимствата на морето е, че можем да похапнем различна кухня. Морски дарове, рибни продукти – този аромат се носи навсякъде и няма как да устоите. Разхлаждащите коктейли, независимо дали с алкохол или не, също са неизменна част от лятната почивка. А за почитателите на кафето, студеното фрапе на плажа е страхотно решение да се освежите и заредите!

Има още безброй причини да обичаме морето, но няма как за изброим всички в една статия! Надяваме се да сте се пренесли мислено с нас на морския бряг и да сте започнали да планирате своята незабравима почивка. И за да отговорим на въпроса защо толкова обичаме морето, ще използваме една вдъхновяваща мисъл на Робърт Хенри: „Защо обичаме морето ли? Защото има силата да ни накара да мислим за неща, за които обичаме да мислим.“


Автор: Димитринка Вълчева

Снимки: Дрънкулка, Pinterest

476 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички

Comments


bottom of page