top of page

Шеметен триумф на чокър колиетата и мощна инвазия на естествените камъни (част 1)

„Бъди смела, дръзка и провокативна!“ е посланието, вплетено в модните решения за есенно-зимния тренд при бижутата на 2017-та . Развей коси под звуците на любима олд-скул пънк банда! Скочи без страх в дълбините на провокацията и открий различни начини да разкриеш същността си! Демонстрирай решителност и непоколебимост в подбора на аксесоари за стилен и ослепителен имидж. Бъди своята нова и по-добра версия – безпощадна в готовността си да завладява и покорява!

Как да постигнеш стилната, неповторима и магнетична визия на модна икона? Не, за целта не е необходимо да си наемеш личен стилист, да копираш Бионсе или да изчерпаш лимита на няколко кредитни карти. Тук сме, за да ти помогнем с актуална информация и полезни напътствия по темата.

Хайде, кралици! Време е да разгърнем шлейфовете и да излъскаме тиарите! Междувременно нека хвърлим един поглед на топ трендовете за тази година при бижутата. Защото една визия няма как да бъде перфектна и завършена, без задължителното присъствие на подходящата бляскава Дрънкулка в допълнение към всеки аутфит.

  • Чокър колието все по-силно „стяга примката около врата“!

Изненада? Не съвсем! Чокър манията набра скорост през 2015-та, завоюва модните подиуми през 2016-та и през 2017-та продължава да окупира челни позиции в класациите за предпочитани бижута. Вариациите са главозамайващо разнообразни- кожа и текстил, съчетани с камъни и перли, метални елементи и мъниста… Изискани и деликатни, груби и дръзки, нежни и елегантни, семпли или пищно декорирани- всяка дама е свободна в избора на начин за подчертаване на чара и женствеността си.

  • Какво е една корона без скъпоценни камъни?!


Шокиращо или не, минералите и полускъпоценните камъни са водещ елемент и категоричен тренд в избора на бижу през този сезон. Наблюдаваме неизменното им присъствие върху: колиета, гривни, пръстени, обеци и брошки… Масивните и изсечени необработени камъни, както и камъните в съвсем суров вид дават недвусмислена заявка за господство в тенденциите през тази година. Магия, мистика и силен енергиен заряд струи от всяко бижу, изработено от естествени камъни. Как бихме могли да останем безучастни към тази неповторима феерия от цветове и блясък, комбинирани в причудливи форми чрез смели дизайнерски решения?


  • Един момент! Пискюл ли каза?!


Факт- пискюлът, който е популярен символ в славянската култура, си проправя път и на световните модни сцени като силно предпочитан елемент от бижутата. Едни от най-изтъкнатите дизайнери залагат именно на този нестандартен детайл в колекциите си тази сезон. Забелязваме го в различни цветови варианти, най-вече върху гривни и колиета. Пискюлите и помпоните ще се използват все по-често и за декорация на шалове, шапки и чанти. Нестандартни, екзотични и нетипични, именно тях може да използвате за свой оригинален и стилово отличителен белег. Затова, въпреки че не са най-характерният и често използван елемент при създаването на бижута, съвсем не бива да ги подценявате.

Очаквайте втора част…

62 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички
bottom of page