top of page

Къде сбърках с маникюра?

Актуализирано: 13.09.2019 г.


Казват, че ръцете са визитната картичка на хората. Безспорен факт е, че през последните години гел-лакът се наложи сред дамите, които искат хубав маникюр. Ако обаче и вие сте от тези, които предпочитат да се грижат сами у дома за ноктите си, тази статия е за вас!

Много често допускаме някои грешки, които на пръв поглед изглеждат елементарни, но са в състояние да съсипят маникюра ни. Днес ще си поговорим точно за тях.


1.Изрязваме кожичките пак и пак.


Сещате се как изглеждат "рошавите" кожички, нали?

Допустимо и желателно е те да бъдат изрязани, но повечето маникюристи препоръчват кутикула да не се реже, а да бъде избутван със специални дървени инструменти. Това е така, тъй като постоянното рязане и нараняване води до удебеляване на слоя и неговото разслояване. За да бъде кожата около ноктите ни в добро състояние, нужно е да се грижим за нея също и с подходящите масла и кремове.


2. Оставяме ноктите с различна дължина.


Да, случва се да ни се счупи нокът... Но, момичета, отделете 15 мин. и се постарайте да изравните дължината на всички нокти, защото безспорно различният по дължина маникюр прави по-лошо впечатление дори и от липсата на такъв!





3. Пропускаме основата и топ-лака.


Лакирали сте се в 21ч. вечерта, в 23ч. вече сте в леглото и на сутринта с ужас виждате отбелязани чаршафи на ноктите? Да, това е така, защото понякога нанасяме твърде много пластове, които без топ-лак нямат възможността да изсъхнат достатъчно бързо. На пазара има много различни марки бързо съхнещи топ-лакове в различни ценови диапазони и нашият съвет е да потърсите "вашия", с чиято помощ ще си гарантирате красиви нокти без следи от завивките. :)

Основите също са задължителна стъпка, тъй като често се случва някои по-пигментирани лакове да оцветят нокътната плочка, а това определено не е търсен ефект. Освен така една добра основа би могла да удължи трайността на лака ви.


4. Не на крема за ръце преди маникюр!


Кремовете за ръце, маслата и всички други подобни са изключително полезни през всички сезони, не само през студениете месеци, когато кожата ни има нужда от допълнителна хидратация. Трябва да знаем обаче, че те оставят мазен филм върху нокътната плочка, който води до по-бързото излющване на лака. Никой не иска съсипан маникюр за един ден, нали? За да избегнем това, трябва да предвидим достатъчно време между нансянето на този тип продукти и лакирането.







5. Съхраняваме лаковете си неправилно.


Без значение от бройката, която притежавате, цветните шишенца трябва да бъдат грижливо съхранявани. Препоръчва се те да се държат на хладно и тъмно място, защото високата температура и слънчевата светлина могат да повлияят на качеството и дълготрайността им. Разбира се, няма нужда да отделяте цял рафт в хладилника за тях, достатъчно е да ги подредите в по-тъмен шкаф.


И не на последно място - не забравяйте, че дори и без да сте лакирани в крак с последните тенденции, ако ръцете ви са добре поддържани, това ще направи изключително добро впечатление на всеки! :)




50 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички
bottom of page