top of page

Седмична доза вдъхновение: Да подготвим гардероба си за есента


Септември е и колкото и да не си личи все още, лятото си отива, за да отстъпи място на един не по-малко красив и пъстър сезон – есента. Периодът на ярките и смели цветове отминава и е удачно да подготвим гардероба си за настъпващата промяна. След бурята от емоции през горещото лято, сега е време за малко повече романтика и спокойствие. Въпреки това дизайнерите няма да ни оставят да скучаем и да бъдем сиви през есента, а напротив – можем да изглеждаме страхотно в цветовете и настроението на новия сезон.

Простота и елегантност

В основата на модните тенденции през есента е простотата във визията, но и елегантността и оригиналните съчетания на дрехи и аксесоари. Заложете на по-сдържаните и не толкова натрапчиви цветове, като отличен избор са класическото черно и бяло, сиво в съчетание с деним и разбира се любимото на есента бежово. Чудесно решение е да съчетаете свободна жилетка с дънки, а за по-топлите есенни дни риза и панталон с висока талия и свободна кройка. Този стил е подходящ както за ежедневието, така и за работното място.

Кожа навсякъде

Кожата за пореден път е сред топ тенденциите на есен-зима 2020г. Ако вече имате елек от кожа или яке с кожена яка, смело може да се радвате, че отново сте актуални този сезон. Свободните и по-дълги кройки, които излъчват комфорт, са особено нашумели тази есен. Така че освен, че ще ви е удобно, ще бъдете и модерни!

Ретро богиня

Присъствието на ретро стила през лятото беше осезаем, а сега идва и в есенните тенденции. Отново 70-те и 80-те години се завръщат със своя блясък и красота и са вдъхновили дизайнерите да заложат на високата талия при полите и панталоните. Карето отново е на мода и се появява особено забележително при палтата. Подходящ тренди аксесоар към вашия ретро стил са тъмните очила и диадемите.

Туид и велур - добре дошли!

Туидът е запазената марка на Шанел и тази есен и зима няма да минем без него! Ако искате да сте максимално елегантни и стилни през студените дни, то това е вашата материя. Пола, палто или рокля – класата е гарантирана. Като аксесоар може да изберете луксозна гривна от специалната Royal колекция на Дрънкулка с кристали „Swarovski“ и стоманени елементи, вдъхновена от велики дами и създадена за такива.


Да не забравим да споменем и вечния велур! Велурените сака и якета не са нещо ново в света на модата, но дизайнерите са се влюбили в тях отново за есенно-зимните си колекции. А защо не заложите и на обувки или чанта от велур? Съветът ни е обаче да не прекалявате! Изберете или дрехите, или аксесоарите си от тази материя.

Спортен шик

И тази есен спортните елементи и мотиви в облеклото са тук. Ивиците в черно и бяло или черно и червено са особено актуални и могат да украсят блузата, панталона или якето. Този стил е подходящ разбира се за ежедневието и за дните, в които искате да се чувствате напълно комфортно и да се наслаждавате на прохладните есенни дни.

Ето, че есента съвсем няма да е сива и скучна. Ние вече нямаме търпение да пробваме комбинациите, които предложихме днес, а те не са никак малко! Подгответе гардероба си за новите модни тенденции и кажете: "Добре дошла, есен!"



Автор: Димитринка Вълчева

Снимки: Дрънкулка, Pinterest

49 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички
bottom of page