top of page

Пет вредни навика, които съсипват красотата ни


Замисляли ли сте се, че красотата не е само в грима и прическата? За свежия ни външен вид са отговорни преди всичко навиците, които имаме в ежедневието си. Храните ли се здравословно? Спортувате ли? Приемате ли достатъчно вода? Това са само част от въпросите, които е добре да си зададете, когато следващия път се погледнете в огледалото и не се чувствате удовлетворени. Вижте и кои са най-големите врагове на красотата и опитайте да ги избягвате:

1. Използвате стара козметика и гримове

Хайде, да си признаем, всички имаме гримове и кремчета, които премятаме с месеци в несесерите си и съвсем забравяме да поледнем какъв е техният срок на годност след отваряне. „Ами като върши работа, защо да не го ползвам?“ – изчистете подобни мисли от главата си. Ако за щастие нищо видимо не се случва от ползването на стара козметика, то кожата ви със сигурност страда. Още докато сме на темата, да не забравим и колко е важно почистването на четките за грим. Ако не ги измиваме добре поне веднъж седмично, те се превръщат в развъдник на бактерии и след това ги поставяме директно на кожата си. И един трик – четките за фон дьо тен могат да се почистят лесно и безопасно с помощта на бебешки шампоан и вода.

2. Лягате си с грим

Още един съсипващ красотата навик. Всички сме го правили все някога, но не повтаряйте!Ако искате чиста и свежа кожа, не пренебрегвайте вечерната рутина, която включва измиване с гел, почистване с продукт, който е за премахване на грим и след това нанасяне на нощен крем. Почистването на кожата става с тампон – не спирайте, докато не стане чист и по него вече няма остатъци от грим.

3. Скарани сте с водата

Често срещан проблем, с който трябва да си наложите да се справите. Пиенето на вода е в основата на това да се чувстваме добре и процесите в организма да протичат правилно. Без вода, кожата става дехидратирана, косата и ноктите също губят от своята здравина и блясък. С две думи – пийте вода! Наложете си го и следете какво количество достигате – за възрастен човек минимумът е поне 2л.на ден.

4. Не се подстригвате редовно

Искате дълга и красива коса, но...сърце ни ви дава да я подстрижете. Това не е начинът да си отгледате коса като на Рапунцел. Косата има нужда да се подстригва по малко, поне веднъж на два месеца. Така се отстраняват нацъфтелите и накъсани краища, прическата се оформя и видът на косата се подобрява значително. А ако искате дълга коса, просто се насочете към правилните продукти за коса(шампоан, маска, балсам, продукти за растеж и подхранване) и добавете в менюто си храна, която да осигури нужните ви хранителни вещества и витамини.

5. Не се грижите за тялото си

Как очакваме да сме свежи, красиви и здрави, ако не полагаме грижи за тялото си? За добрата физическа и психическа форма е изключително важно с какво се храним и дали имаме физическа активност. E, всеки прибягва понякога до така наречената junk food, но нека това да не ви е навик. Наблягайте на разнообразна, но качествена храна. Не прекалявайте с пърженото, хранете се на малки порции, но на често, за да поддържате метаболизма си, включете ежедневно пресни плодове и зеленчуци. Спортът и движението също са от съществено значение – няма как всички да сме с идеални тела и да спортуваме редовно, но най-простото, което можем да направим е да ходим пеша, да отделяме по пет минутки за сутрешно разтягане, а за по-мотивираните и време за тренировка(удома или във фитнеса вече е въпрос на личен избор). Ще забележите колко добре ще се почувствате от това и как ще се отрази на стойката и самочувствието ви!

Не отлагайте за утре! Всички тези вреди навици са се превърнали в такива, точно поради отлагане. Ако сте решили да се погрижите за себе си и красотата си, започнете още от сега. В крайна сметка имаме тяло, в което ще живеем цял живот и ако искаме да го харесваме, трябва да полагаме грижи за него.


Автор: Димитринка Вълчева

Снимки: Envato.com

28 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички
bottom of page