top of page

Модни тенденции при булчинските рокли и бижута за 2018-та (част II)

Актуализирано: 15.11.2018 г.

Днес продължаваме с най-актуалните тенденции в дамските сватбени тоалети за следващата година. 2018-та се очертава като година на контрасти, нетипични и дори скандализиращи дизайнерски изяви по отношение на булчинските рокли и аксесоари. Представяме ви следващата апетитна доза пикантни актуалности от Bridal Fashion Week 2018 и пожелаваме „бон апети“!

  • Акценти в … черно


Точно така, разбрахте съвсем правилно: в черно!! Ако не сте с фаталистични предубеждения и не робувате на суеверия, това би било интригуващо предложение за вас. Факт е, че черното се налага като един от най-широко застъпените цветове сред акцентите в сватбените рокли. Вариантите са многобройни: от фини черни панделки, поставени около кръста, до презрамки и дантелени елементи по гърба на роклята. Черният цвят е новият шик реверанс към класическите черно-бели филми и ретро вайба. Рокля в такъв стил може да комбинирате с обемни обеци от естествени камъни (оникс, хематит или серпентин), черен дантелен чокър или дори колие тип висулка от черен вулканичен камък.

  • Обемни ръкави и ръкави тип камбана


Вдъхновени от XVIII в. и епохата на Романтизма, доста дизайнери (Вера Уанг, Франческа Миранда, Галя Лахав и Рийм Акра) демонстрират предпочитания към роклите с обемни ръкави, присъстващи в колекциите им за сезон пролет-лято 2018. Тък като е прекалено винтидж, не препоръчваме този стил на модерните и прогресивни дами. Но ако сте непоправима романтичка, влюбена в сонетите на Шекспир и запленена от историята на Ромео и Жулиета- то това е вашият тип рокля. За да подчертаете романтично-елегичното настроение, което такъв тип визия внушава, заложете на възможно най-непринудена прическа (напр. свободно падащи къдрици и венец от естествени цветя).


  • Сватбен костюм?!


Това е доста ексцентрично предложение, но то със сигурност ще намери своите привърженички сред редиците на кандидат-булките. Тук залагаме на семплата, стилна и елегантна линия: бяло сако, в комбинация с бял панталон и ефирна бяла риза. Майка ви вероятно няма да се зарадва да ви види точно по този начин, но пък ще разбиете на пух и прах всички стериотипи. Ако мислите, че обкръжението ви е достатъчно широко скроено да понесе изненада от такъв тип, действайте смело. Такъв вариант на сватбен тоалет изисква строга и формална прическа (напр. стилен кок) и семпли елегантни бижута. Изберете нежно колие с естествени камъни: ахат, аметист или розов кварц или класическо перлено колие, за да допълните тази прекрасна визия.

  • Пера за разкош


Няма да се опитваме да ви убеждаваме, че това е най-удачното модно решение за сватбения ви ден. Може би първата асоция, която обемна рокля с пера предизвиква у вас, е Голямото Пиле от Улица Сезам. Не е задължително, обаче, ефектът от избора на такъв тип рокля, да бъде комичен. Достатъчно е количеството пера по сватбената ви одежда да бъдат правилно дозрани и да я съчетаете с подходяща прическа и бижута. Забелязваме, че перата са широко застъпени в модели на дизайнери от световна величина като: Наим Кан, Джени Пакхам и Хейли Пейдж. Затова се гмурнете смело в предизвикателството и направете сватбения си ден още по-забавен и запомнящ се, избирайки рокля именно в този нетипичен стил.


Още акценти и трендове, заслужаващи внимание: в заключение ще споменем няколко ярки модни тенденции, открояващи се при сватбената мода за 2018-та година. Това са пелерините, наметалата, корсетите, дългите шлейфове и ръкавиците. Ако сте планирали есенна или зимна сватба, тези детайли от сватбения аутфит биха били особено подходящ избор. В случай, че вашето най-щастливо събитие ще се състои през пролетно-летния сезон, препоръчваме да избегнете наличието на допълнителна материя под формата на тежък шлейф, огромен воал или пелерина.


Вариантите за сватбена визия са безкрайно разнообразни и повече от атрактивни. Изберете роклята, в която ще се чувствате най-близо до себе си като стил, естетика и предпочитания. И не забравяйте да спазвате правилата за баланс и умереност, защото единственото, с което е позволено да предозирате в този ден, е любов!

34 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички
bottom of page