top of page

Комбинирай със стил. Перфектният баланс между грим и бижута

Актуализирано: 15.11.2018 г.

Мили дами, съвършенството е напъно постижимо. Как да бъдем неотразими, спазвайки няколко прости правила? Лесно! Симетрия, баланс в цветовете, контраст и интензитет са ключовите думи, на които трябва да обърнете по-специално внимание. Гримът е прийомът, който най-често използваме, за да подчертаем физическите си достойнства и да  прикрием несъвършенствата. Бижутата, от друга страна, служат за поставяне на акцент и завършване на цялостната визия. Боравейки умело със споменатите неизменни оръжия от арсенала си, вие можете да се превърнете в истинска богиня.  Достатъчно е единствено да и

мате правилния подход при комбинирането на тези елементи. Ето как можете да гo придобиете.


  • Не оставяйте цветовите комбинации на случайността.


Грим в по-неутрални тонове дава  по-широко поле за експерименти с бижута (колиета и обеци с богати орнаменти, разноцветни камъни, мъниста). В случай че се гримирате с по-ярки и искрящи цветове, изберете бижу само с един цветен акцент в гама, близка до основния тон на грима.

Ако бижутата ви са колоритни, блестящи и грабващи вниманието, съветваме да избягвате очна линия или сенки с брокат, както и прекалено ярки неонови нюанси. За да се застраховате от груби грешки, доверете се на вече проверени или класически комбинации. Добре известно е, че перлите се допълват перфектно от наситено червено червило, сребърните бижута- от деликатно розово червило, а бижута в зелени и сини тонове си отиват с грим в деликатен прасковен цвят.


  • Спазвайте законите за интензитет и наситеност.


Ако обичате да носите тежки и обемисти бижута в етно стил, е добре те да бъдат съпроводени от по-семпъл грим в ненатрапчиви цветове. Ако пък сте привърженик на кожените колиета в готик стил, използвайте по-тъмни и матови червила, щедро количество

очна линия и сенки в тъмни цветове, като подходящ завършек на визията си. ю

Комплимент за всяко златно бижу е тъмночервеното или тъмнолилаво червило в комбинация с кафеникави или златисти сенки. Тъмният опушен грим и сенките в по-мрачни и драматични цветове се допълват перфектно от висящи обеци със смарагд или сапфир.




  • Експериментирайте с контрасти. 


 Съчетайте колие от перли, ахат, седеф или кварц с тъмни сенки и гарантираме, че няма да останете незабелязани. Точно толкова успешна би била и комбинацията между светъл грим и бижута в черно/тъмносиво. При толкова смели решения е изключително важно да подчертаем, че бижутата трябва да бъдат в един цвят. Избягвайте наслагване на колиета и гривни в различни цветове, дори да са от една и съща гама. Също така, съвсем уверено може да миксирате топли и студени цветове. Тук е важно да уточним, че такъв експеримент изисква особено внимание по отношение на тоалета, който ще изберете. Пример: съчетайте пуловер в топъл нюанс с тъмносини дънки, и комбинирайте с етно обеци от светъл матиран метал, червило в цвят крем и син молив за очи. Друг вариант: панталон в цвят бордо, черна риза, блейзър в тъмнозелено, масивни сребърни обеци, бронзиращ руж, и червило в телесен цвят.





Бъдете усмихнати, позитивни и смели. Комбинирайте цветове и стилове с лекота и увереност, но без да преминавате границата на добрия вкус. И не забравяйте, че всичко, което носите със самочувствие, ви стои по-добре.

23 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички
bottom of page