top of page

Как стилът разкрива черти от характера?

Замисляли ли сте се някога, че начинът, по който се обличате или носите своите аксесоари, може да говори много за вас? Оказва се, че стилът ни всъщност е отражение на нашия характер. Това е доказано от редица изседвания на психолози и може да ни помогне много при общуването с нов човек. А дали можем да моделираме себе си, променяйки някои от собствените си навици и стил? Разберете как ежедневните ни модни решения, могат да говорят много за нас!

Походката

Начинът, по който движим ръцете си, докато вървим, разкрива много за нас самите.

Ако размахвате ръце, докато се разхождате, това означава, че сте открит и дружелюбен човек. Вие обичате да се забавлявате и се случва дори понякога, приятелите ви да не ви вземат на сериозно. Но също така това говори, че сте смелю и увереа в себе си личност.

Вторият вариант е да държите ръцете си към тялото. Това означава, че трудно се доверявате на хората, често сте с предразсъдъци и недоверие към околните. Успявате да сдържате емоциите се и не се разкривате лесно.

Как предпочитате да носите чантата си?

Затворете очи и се опитайте да си представите, че излизате с любимата си чанта. Как предпочетохте да я носите?

1. Раница

Ако предпочитате да излизате с раница на гръб, то вие сте винаги готови за приключения и нови изживвявания. Също така обичате да обмисляте нещата добре. Успявате да накарате хората да ви подражават и да ви следват в решенията.

2. Държите чантата си в ръка

Обичате да контролирате всичко и да имате власт над ситуацията. Харесва ви да сте винаги добре информирани и имате собствено мнение по всеки въпрос. Освен това сте директен човек, който не спестява истината на околните.

3. Чантата на рамо

Хората, които предпочитат да носят чаната си на едното рамо, често са любители на книгите и четенето. А и не само – тези хора са практични, защото по този начин ръцете са свободни да извършват и други дейности!

4. През рамо

Най-добрата защита от крадци! Не се шегуваме – наистина хората, които избират този начин за носене на чанта, се стемят подсъзнанелно да защитят себе си и да се подсигурят. Но това в никакъв случай не означава, че сте свидливи, дори напротив – често точно тези хора са много щедри и услужливи.

Кой цвят предпочитате?

Има значение и какви цветове предпочитаме да носим. Колкото и да твърдите, че обичате много цветове и не може да се спрете на един, то в гардероба ви със сигурност преобладават повече дрехи от един цвят. Помислете кой е той и вижте какво разкрива за вас:

1.Черно

Хората, които предпочитат този цвят в ежедневието си, са амбициозни, целенасочени и чувствителни. Те са емоционални, въпреки че често се опитват да го прикрият.

2.Кафяво

На тези хора може да се разчита. Любителите на този цвят са леко консервативни, но уважават по-възрастните и винаги търсят мир, стабилност и се отличават със сила на характера.

3.Синьо

Този цвят се свързва с инелигентност, доверие, спокойствие. Хората, които избират синьото често в ежедневието си са срамежливи, състрадателни и любезни. Психолозите препоръчват да заложим на него, когато отиваме на интервю за работа, защото така изглеждаме урановесени и надеждни.

4. Зелено

Може би сте чували за релаксиращите свойства на този цвят. Ако сте се доверили на зеленото в гардероба си, то вие сте социална личност с много приятели, грижовни сте и с добро сърце.

5. Лилаво

Цветът на аристокрацията и на кралските особи! Избирайки този цвят, то вие демонстрирате изисканност и много изтънчен вкус!

6.Червено

Цветът на действието, страстта и решителността. Тези хора са упорити и влагат цялата си енергия, когато искат да постигнат нещо.

7. Жълто

Хората, които избират този цвят са индивидуалисти, които имат собствен стил и обичат да се изразяват. Те са вдъхновяващи и често привличат погледите.

Както виждате, съзнателно или не, ние разкриваме много за себе си чрез ежедневните си навици и начин на живот. Обръщайте внимание на всеки детайл от стила си и наблюдавайте как околните го правят, кагато искате да добиете правилна представа за същността на някого. Надяваме се да сме ви били полезни и да сте се забалявали, изследвайки своя стил!


Автор: Димитринка Вълчева

Снимки: Дрънкулка, Pinterest

57 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички
bottom of page