top of page

Как правилно да комбинираме тоалет и бижута за постигане на безупречна парти визия?

Актуализирано: 15.09.2018 г.

Събитието на годината започва след час, а вие все още не знаете дали да комбинирате онова масивно колие с няколко семпли пръстена или новите гривни от естествени камъни с любимите си висящи обеци? И все пак, въпреки паниката, тайничко се надявате тази вечер да блестите по-ярко от звездите и всички погледи да са вперени във вас. Бъдете спокойни! Сега ще ви помогнем да откриете формулата за постигане на перфектна вечерна визия, представена в няколко прости стъпки:

  1. Баланс в цветовете


Когато подбирате бижутата, които ще допълнят и придадат индивидуалност на тоалета ви, бъдете особено внимателни по отношение на цвят и обем. Пищните и мащабни колиета, окичени с пъстроцветни полускъпоценни камъни, са особено предпочитани от дамите напоследък. В допълнение към стилна едноцветна рокля, едно подобно колие би било достатъчно смел акцент в аутфита ви. Обемните коктейлни пръстени, масивните гривни и обеците, изработени от ярки и многоцветни естествени камъни, се съчетават най-добре с едноцветни дрехи, решени в неутрална гама (черно, бяло, сиво, бежово). Такъв тип бижу, достатъчно провокaтивно само по себе си, би предизвикало катастрофален ефект в комбинация с: метални детайли, камъни, пайети, принтове или други декоративни елементи върху дрехите. Затова бъдете особено внимателни при експериментите с подобни стилистични композиции и изберете накити в минималистичен стил и монохромни цветове, ако роклята ви е решена в пъстър принт и ярки тонове.

  1. Законът за симетрията


Запомнете златното правило при съчетаването на бижута: <колие с пръстен> и <гривна с обеци>! За да избегнете ефекта на претрупването, не носете едновременно повече от два от посочените елемента и се стремете да не ги комбинирайте по друг, освен по споменатия вече начин. В случай че сте избрали дълго колие с висулка, не е препоръчително да носите колан, за да не се получи пренасищане на тоалета в конкретната зона. Ако сте избрали рокля с дълбоко деколте, съчетайте я с нежно и елегантно колие около врата (чокър би бил особено подходящ вариант). Рокли с паднали рамене, без презрамки или с V- образно деколте се допълват перфектно от обемни и масивни бижута от естествени камъни. Ако роклята ви е асиметрична или с нестандартна кройка и принт, изберете семпли и деликатни бижута, с които да я комбинирате. Гривните са прекрасно допълнение към едноцветен топ с дълъг ръкав, а брошките – все по-популярен акцент върху яките на класически бели ризи или ризи от деним.

  1. Бижу според тона на кожата

Един доста пренебрегван, но особено съществен момент при избора на подходящо бижу, е съобразяването му с цвета на кожата. Не, тук няма дори бледа алюзия за расизъм! Това, което обикновено описваме като тен (светъл, тъмен или матов тен), е основният тон на кожата, а цветът- нейният подтон. В зависимост от това може да заложите на конкретни цветове и материали при избора на бижу, които биха подчертали чара ви, без да влизат в конфликт с естествения тон на вашата кожа.  Скъпоценни камъни и минерали като: жълт диамант, цитрин, гранат, рубин, морганит и перидот стоят зашеметяващо върху матова кожа с топъл загар. Смарагд, опал, аквамарин, циркон, аметист и танзанит, от друга страна, се препоръчват при избор на бижута, подхождащи на по-светла и бледа кожа. Универсален вариант са диамантите, както и бижутата от сребро и розово злато.


Мили дами, каквото и бижу да изберете в допълнение към своя тоалет, не забравяйте да вземете със себе си солидна доза самоувереност и добро настроение. Те, повече от всичко друго, гарантират шеметни преживявания и прекрасни емоции. И именно те са това, което ще ви украси със сиянието на истинската „звезда на вечерта“.
74 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички
bottom of page