top of page

Идеи за летен маникюр | Тенденции в маникюра за лято 2022

Актуализирано: 29.08.2023 г.


Знаем, че темата за маникюра ви е повече от любима! Няма да пропуснем да ви потопим в тенденциите сред ноктите това лято. Още повече, че както при всичко останало, и маникюрът ще е носител на добро настроение и цвят. Независимо дали сте любители на флоралните мотиви, абстрактните дизайни или просто крещящите цветове, лятото е идеалният момент да покажете смелата си страна и да бъдете забележителни.

Спомняте ли си, че тренд това лято са животинските принтове върху банските?

Е, при маникюрът също. Затова може да помислите как да съчетаете плажния си тоалет с ефектен маникюр. Леопард, зебра, змия, тигър – изборът е ваш, но внимамавайте да не смесите животните! Спрете се на еднакъв принт за маникюра и банските, защото да си го кажем честно – рискувате от атрактивни да станете по-скоро забавни в очите на околните. Може да съчетавате с ярки и свежи цветове и нестандартни идеи. Вместо класическата черно-бяла зебра, защо да не бъде розова?

А ето и някои предложения за подходящи гривни от естествени камъни, които перфектно могат да се съчетаят с този вид маникюр:

"Lora" - ръчно изработена гривна подходяща за зодиите козирог, лъв, стрелец и скорпион. Изработена е от 10 мм Тигрово око, Авантюрин и Яспис, както и 6 мм Хематит. "Hanna" - гривна от полускъпоценни камъни Родонит, Пезажен Яспис и Жадейт. Подходяща е за зодиите Лъв, Дева, Стрелец и Рак "Coco" - тази дамска гривна съчетава 10мм Яспис и Котешко око и 8 мм Хематит розово злато и Вулканична лава. Висулката е с формата на известен парфюм на Chanel. Идеална е за представителите на зодии Стрелец, Риби, Рак и Скорпион. Как да приложим класическия френски маникюр така, че да бъде актуален и това лято?


Много просто – вместо традиционния бял цвят, заместете със зелен, жълт, оранжев. Колкото по-ярък, толкова по-добре!

Разбира се, и тука имаме съвместими предложения за гривни с камъни:

"I Melt For You" - летен хит от изминал сезон. Тази гривна е изработена от Розов кварц, Лунен камък и Жадеит. Невероятно сладка и ефирна. Просто перфектна за зодиите Риби, Рак и Лъв.

"Happy Colors" - какво по-подходящо? Пъстър маникюр - пъстра гривна. Това дамско бижу от естествените камъни Жадеит и Ахат съчетава късмет и духовен баланс.

"Sweet Lemonade" - напук на искрящите цветове, които Жадеитът и Хематитът притежават, тази дамска гривна носи успокояваща енергия и заземяващи свойства. Перфектна е за Дева, Овен и Стрелец.


Различен маникюр на двете ръце.

Това определено е нова и интересна тенденция за лято 2022г. Въпреки, че може да приложите различни цветове върху ноктите на двете ръце, те трябва да бъдат добре обмислени и да могат да се съчетаят. Този маникюр изглежда чудесно върху къси нокти, защото въпреки дължината, пак ги прави забележителни.


Маникюр с тропически и морски елементи.

Още една свежа идея е да декорирате един или два от ноктите на ръката си с рисунки или апликации на тропически плодове, палми, екзотични цветя. Не го правете върху всички нокти, а изберете някои от тях за акцент. За основа може да изберете бял лак, на който всяка декорация стои красиво и елегантно. Да не забравяме и морския стил, който винаги е актуален през лятото. Дали ще подберете цветове в синята гама или ще декорирате с морски елементи, и в двата случая ще бъдете в крак с модата. Котви, морски кончета, мидички, морски обитатели – имате свобода да се потопите в морската и лятна вълна.


От Дрънкулка тук сме силни! Освен невероятните модели гривни с камъни, можем да предложим и перфектен комплект, допълнен с тези златисти (а имаме и сребристи) Обеци Golden Splash!

златисти обеци, обеци с делфини, морски обеци, обеци с рингове

А що се отнася до предложенията ни за гривни с тропически и морски елементи, само погледнете снимките долу! След натискане върху някоя от тях можете да научите повече.


Геометричен дизайн.

Много популярен тренд са геометричните шарки под формата на триъгълници, линии, квадрати и точки. Те правят маникюра елегантен и визуално удължават прочката на ноктите. Излишно е да казваме какви цветове може да изберете – отново ярки. Предлагаме ви основа в наситено розово и геометрични елементи в черно. Друг вариант е актуалното оранжево, отново в съчетание с опростени черни линии и форми.


Каква дължина и форма да изберете?

Този сезон са актуални скъсените нокти. Те са удобни, красиви, практични и чудесни за ежедневната ви визия. Овалните форми също са тренд сред ноктите, затова ако плочката ви го позволява, заложете на тях. Разбира се, винаги е важно да се съобразим и с това кое ни подхожда най-много и да се чувстваме в кожата си.


Вашият маникюр просто ще оживее това лято и ще придаде много цвят на визията ви. Време е да се сбогуваме със скучните и неутрални цветове и да посрещнем свежестта на лятото. Насладете му се заедно с нас и свежите предложения за бижута от естествени камъни Дрънкулка!


Автор: Димитринка Вълчева

Снимки: Pinterest

752 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички
bottom of page