top of page

Идеи за добро настроение през студените месеци


Дори и в момента "студен месец" да ви звучи като фантастично понятие, факт е, че сме в разгара на есента. Тази година времето определено ни изненада с дълго "циганско лято", но със сигурност скоро ще усетим истинския сезон, в който се налага да пускаме лампите от обяд. :)

Често през есента и зимата изпадаме в ситуации, в която изборът от занимания за свободното ни време е силно ограничен, затова днес сме ви подготвили няколко идеи за това как да поддържаме доброто настроение през тези сезони.


1. Моят дом е моята крепост



Вероятно най-важното място за всеки от нас е домът. Затова той трябва да бъде такъв, в който да ви се иска да се приберете след дългия и изморителен ден. Дори и да не сте фен на чистенето и домашните задължения, винаги е добре да отделите малко време, за да го приведете в подходящ вид според сезона и да си създадете уют. Разбира се, не е нужно да редите изсъхнали листа и да търкаляте тикви. Особено, ако разполагате с малки деца или домашни любимци :) Декорирайте дивана с меки възглавнички в тематични цветове, наметнете креслото с топло одеало, запалете свещи с аромат на ябълка и канела или си направете весели семейни снимки, които да разположите в рамки.



2. Винаги е подходящо време за кафе и книга



Навън вали, а имате почивен ден? Не, това не е лош късмет, а възможност да правите неща, които сте отлагали досега поради липса на достатъчно свободно време. Набележете си няколко книги, които винаги сте искали да прочетете, но все не сте намирали начин да го направите по ред причини. Изключете телевизора, телефона и лаптопа. Направете си чаша топла напитка и се отдайте на разтоварващо четиво. Ще се изненадате колко приятно ще се почувствате. А пък ако и вие като нас сте огромни почитатели на кафето, предлагаме ви да хвърлите едно око също и на двете ни статии, в които може да научите любопитни факти за ароматната течност - първа част и втора част.



3. Експериментирайте в кухнята


Предстои сезон с много празници, които са чудесен повод да се съберете около трапезата с приятели и роднини. Ако сте почитател на кулинарията, определено сега е моментът да овладеете някои нови техники в готвенето или да разучите нестандартна рецепта. Опитайте да направите разнообразни коледни сладкиши и напитки, пробвайте различни декорации за празничната маса или просто се осъвършенствайте в приготвянето на класическите рецепти. Вашите близки определено ще оценят усилията ви! :)




4. Култура с приятели или домашна кино-вечер.


Вярно е, че родните телевизии го въртят по цял декември през последните 20 години, но все пак за какъв зимен сезон изобщо говорим, ако не гледаме поне веднъж "Сам вкъщи"? :D Ако обаче и на вас ви е до болка познат сюжетът на тази вечна класика, то ние веднага ви даваме идея за филмов маратон с известни коледни заглавия или цял сезон на "Приятели" или "Отчаяни съпруги" в леглото с голяма купа пуканки.


Сега е и отличното време да посетите театър или опера, тъй като техният сезон е в разгара си. Родните театри предлагат голямо разнообразие от страхотни постановки, така че поканете приятели, купете билети за някое интересно представление и се забавлявайте заедно, докато подкрепяте българското изкуство!


5. Планирайте предстоящи пътувания


Какво по-хубаво от предстояща екскурзия? Благодарение на свободния достъп до Интернет и различни мобилни приложения, можем буквално да обиколим виртуално целия свят и да си набележим местата, които искаме да видим. Ако имате възможността да планирате отпуските си напред във времето, възползвайте се от опцията да потърсите самолетни билети на ниски цени, тъй като доста често авиокомпаниите предлагат намаления, когато става дума за далечни дати. Интересно интервю с наша приятелка по темата може да прочетете в блога ни тук. А в тази статия ще намерите идеи за красиви места в България, които може да посетите дори и само за уикенда.


6. Спортът е здраве!



Е, да, снимките по бански са по-актуални в Инстаграм през лятото, но това не означава, че не бива да поддържаме форма и през останалите сезони. По-големите фитнес клубове предлагат разнообразни програми, които могат да бъдат съобразени с вашите предпочитания и възможности. Има варианти дори и за групови тренировки, така че може да спортувате в приятна компания. Ако пък интензивните спортове не са по вашия вкус, винаги има опцията да се запишете на йога или някакви танци, където не само ще поддържате тонуса си, но и ще контактувате с различни хора :)


Ще бъдем щастливи, ако сме успели да ви дадем полезни идеи за това как да прекарвате свободносто си време през студените дни!Ако това е така, може да споделите статията с ваши приятели :)

53 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички
bottom of page