top of page

Very Peri - свежа идея за цвета на годината от Pantone

Новата година вече е тук! Съвсем не сме забравили, че е време да ви информираме за цвета на 2022 година. Още в края на изминалата 2021г., авторитетът в областта на цветовете Pantone обяви, че това ще е Very peri. Цветът насърчава към изобретателност и креативност.

Отново няма как да избегнем влиянието от Covid 19 епидемията. Pantone ни насърчават да прегърнем новите възможности, които светът ни предоставя и да изберем една нова и свежа визия за нас самите. През последната година Pantone бяха заложили на два цвята - сиво и искрящо жълто - като символ на устойчивостта и надеждата в периода на възстановяване от пандемията. В тази статия ще разгледаме как да вмъкнем новия свеж very peri цвят в модата и ежедневието си и как правилно да го комбинираме с други цветове. Дори тези от вас, които не са му почитатели, със сигурност ще успеят да си откраднат някоя идея и да опитат да вмъкнат very peri в стайлинга си.

Pantone very peri в света на модата и аксеосарите

Very peri е нюанс на синьото и е с виолетовочервен подтон. Той може да стои прекрасно върху различни материи и кройки. Освен това тенденциите в света на модата сочат, че през 2022 се завръщаме към 80-те Понеже още е зима, ще обърнем внимание на това, че цветът е изключително подходящ за палто. Цветът е забележителен и със сигурност ще поглъща вниманието върху себе си. Изглежда атрактивно при всякакви модели рокли и звездите вече са го доказали във времето със своите тоалети. Още през 2020 година Риана се появи на известно събитие с рокля, която се вписва идеално в представата за very peri и привлече погледите.

Може да се избере и като допълнителен, а не основен цвят в облеклото. Стои чудесно на панталон или пола, които може да съчетаете с обикновена бяла риза или изчистена тениска. Бялото е един прекрасен вариант за съчетание с very peri. Черното също е добър избор, ако искате да заложите на класическия вид. За почитателките на смелите комбинации, може да се съчетае с ярки цветове, напремер жълто.

Very peri като акцент

Добра идея е да изберете този цвят като акцент. Сред аксесоарите може да се сдобиете с шал, колан или ръкавици. Едноцветен тоалет с лилави обувки или чанта също е вариант да бъдете тренди и стилни.

В бизнес стила

Новият цвят на Pantone си пасва чудесно за бизнес аутфит. Костюм или само сако в този нюанс създава излъчване на спокойствие и вдъхава доверие в отсрещния човек. Лилавото е наричано „кралския цвят“ още от древността Редица владетели са го избирали за своето облекло, така че смело можем да кажем, че е цветът на лидерите!

Маникюр за смели

Опитайте го и върху своите нокти! Лилавото и неговите нюанси определено не са нещо, към което посягаме ежедневно. Но какъв по-добър момент от сега да бъдем смели в избора си и да направим промяна? Може и да комбинирате с бяло, както при облеклото. Декоративни камъчета или брокат също си пасват много добре на фона на лилаво.

Както виждате, има толкова много идеи как да освежим стила си и да опитаме нещо ново. “Времената, в които живеем се променят и very peri представя бъдещето в една нова светлина, носейки надежда. "Живеем във време на трансформации. PANTONE 17-3938 Very Peri e символът на глобалния дух на времето, изразяващ момента и прехода, през който преминаваме. Излизаме от напрегнат период на изолация, при което идеите и стандартите ни се променят, а физическият и дигиталният ни живот се сливат по нови начини", пишат от Pantone. Нека да прегърнем промяната и да с потопим в този цвят, който ни води към креативност и разнообразие!


Автор: Димитринка Вълчева

Снимки: Pinterest

22 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички
bottom of page