top of page

Седмична доза вдъхновение: Pantone каза: "Корал!"

Актуализирано: 2.01.2020 г.


От доста години вече американската компания Pantone избира един цвят в началото на годината, който пряко се свързва с тенденциите в различни сфери. Цветът на 2019г. според института е "Living Coral" или иначе казано "Жив корал". Топъл, мек и трептящ, коралът е един от цветовете, които могат да бъдат реализирани в много аскпекти - от облеклото и грима до интериора у дома.



Въпреки това, макар и актуален, кораловият цвят може да се стори твърде дързък на някои от вас, ако трябва да се облечете от глава до пети в него. В такъв случай можете деликатно да го загатнете в аксесоарите! Едни обемни обеци или чанта моментално биха освежили дори и обикновените ежедневни дрехи.



Козметичните компании също залагат на този цвят. Един от световно известните брандове "Huda Beauty" пусна на пазара палитра с коралови нюанси. Бонусът тук е, че тя съдържа цветове, с които можете да постигнете както деликатен ежедневен грим, така и нещо по-впечатляващо.






Разбира се, при подбора на козметични продукти в цвят корал, трябва задължително да съобразите тона на вашата кожа и комбинацията от цветове.

Повече за грим ще си говорим в някоя друга статия, а сега нека обърнем поглед към това къде още можем да използваме кораловото в ежедневието си.







Предстои ви ремонт? Сега е моментът да освежите дома си. Кораловото е въздействащ цвят – може да го използвате както като основен за стените, така и като акцент в интериора. Съчетава се успешно с топло кафяво или бледо сиво, а за по-смелите - с цвят аква и ментово.

Интересна особеност е, че се разкрива само в присъствието на по-контрастни цветове. Тази функция ви позволява да експериментирате с необичайни комбинации.




Любопитен факт е, че според китайския хороскоп, късметлийските цветове за 2019 – Годината на Земния глиган са: бяло, оранжево, червено, розово, сиво, златно, тъмно морско синьо, както и земните цветове – кафяво и жълто.

Дали от Pantone са го имали предвид или не, остава загадка, а за вас е ред обърнете поглед към наличните дрехи и аксесоари, за да прецените имате ли нужда от един спонтатен шопинг, след който да бъдете в крак с тенденциите. :)




50 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички
bottom of page