top of page

Back To Office Hacks или как да се върнем с усмивка на работа

Актуализирано: 11.09.2020 г.

С усмивка на работното място след отпуск – възможно е!

След сезона на почивките и летните забавления, идва време да се завърнем към ежедневните задачи и да се настроим за работа. Дори самото прибиране от почивка действа потискащо. Мисълта, че дългоочакваните ваканции вече са зад гърба ни и обичайното ежедневие ни зове, може да доведе много хора до есенна депресия и лошо настроение. Но не се тревожете, ние ще ви помогнем да запазите доброто си настроение и плавно да се настроите към промените, като ви покажем, че всяко време си има своя чар и от нас зависи как ще се адаптираме правилно!

Порадвайте се до последно на лятото!

Да, септември е, на работното място сме, но това не значи, че сме се сбогували с лятото. За щастие тази година имаме повече време да му се насладим! Затова се възползвайте от всеки слънчев и топъл ден! Прекарвайте обедната си почивка навън, разхождайте се и излизайте след работа с приятели. Гарантирано е, че времето, което прекарваме под слънчевите лъчи и на въздух помага да не се депресираме.

Кратко бягство от ежедневието

Доказано е, че не продължителността на почивките, а тяхната честота е по-важна за доброто настроение и за положителните емоции. Самото бягство от ежедневието и разнообразието е нещото, което ни доставя удоволствие. Ето един натурален антидепресант! Затова се възползвайте поне веднъж в месеца да отделите уикенд за кратка екскурзия. Така ще имате мотивация да очаквате приятното изживяване и времето на работа ще минава по-бързо. Освен това ще се завърнете в офиса свежи и заредени от нови емоции.

Поглезете се с нов аксесоар!

Разбира се, че новите придобивки оправят настроението! Коя жена не го знае? Заложете на нова чанта или бижу, с които ще се примирите по-лесно с отминаващото лято и ще повдигнете самочувствието си. Ако следите и хороскопа си, то може да изберете най-подходящата за вас гривна от полускъпоценни камъни като разгледате подходящите за вашата зодия тук. Ето ви и интересна тема за разговор с колегите, която да обсъдите!

Направете промяна

Нова прическа? Защо не. Освежете външния си вид като промените нещо в себе си. Хората имаме нужда периодично от промяна, за да чувстваме, че продължаваме напред. Ако не сте готови за драстична промяна в цвета или дължината, то може да заложите на нещо не толкова дръзко - като например бретон или нашумелият напоследък балеаж (особено подходящ за притежателките на светли коси).

Не се преуморявайте от първия работен ден

Направете плавен преходa към работа. Нали се сещате за онзи колега, който никога не си дава зор за нищо и чака останалите да свършат повечето задачи? Е, не бъдете като него, но поне първите дни не поемайте всички ангажименти и ако е възможно се „поослушайте“. Работата така или иначе ще дойде при вас, не се натоварвайте изведнъж и си правете повече почивки, в които да си мислите за бъдещите си планове.

Няма вечна ваканция, няма и да можем да и се насладим истински ако е такава! Затова не забравяйте, че всяко време от годината си има своята красота и можем да извлечем най-добото от него. Завръщането към ежедневието не е причина за лошо настроение, а напротив – можем да го направим разнообразно и да се чувстваме добре с малко усилие от наша страна. Бъдете търпеливи със себе си и в моментите, в които ви идва в повече, просто планирайте следващата си малка ваканция или си купете нещо ново!


Автор: Димитринка Вълчева

Снимки: Дрънкулка, Pinterest

21 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички
bottom of page