top of page

Седмична доза вдъхновение: Тренди съчетания с кецове и маратонки

Обувки – коя ли жена не ги обича? Не всяка дама е почитателка на високия ток, но едва ли има такава, която да няма поне два чифта спортни обувки. Те са удобни, красиви, подходящи са за ежедневието и не карат краката ни да страдат!

Съвременната жена е модерна, независима, способна да се справи с много задачи наведнъж и няма как да си позволи да тича постоянно на висок ток, за да свърши всичко. Може би оттук се зароди и нестихващата през последните години любов към спортните обувки. Кецовете се превърнаха и във водещ тренд сред блогърите в Instagram.

Ако преди спортните обувки се свързваха само с носенето на екип за тренировката ни, то днес можем да видим абсолютно всякакви модни съчетания. Предлагаме ви няколко начина да сте тренди, носейки любимите кецове в ежедневието.

Кецове с пола или рокля

Преди години може би това съчетание би ни се сторило неприемливо или пълна липса на вкус, но не и днес! Спортните обувки, заедно с пола, придават перфектен спортно-елегантен стил. Подходящи са моделите от деним, които са си класика в дамския гардероб, а също така и полите солей. Свободно падащи и в комбинация със спортните обувки ви гарантират стил и удобство. Актуалните пастелни тонове ще паснат перфектно с бели кецове, а за любителките на пъстротата – може да заложите и на обувки в контрастен цвят.

Роклята в съчетание с маратонки също не е нещо необичайно. За щастие можем да изглеждаме женствено и да се чувстваме комфортно едновременно. Но не всеки модел рокля е подходящ. Официалните и елегантни модели си изискват и подходящите обувки на ток. За ежедневието обаче има толкова много рокли, които да включим към гардероба си! Например широките рокли с флорален мотив стоят прекрасно с кецове. Късата ежедневна рокля също е подходяща за спортни обувки.

Класика – дънки и кецове

Няма да пропуснем и да отбележим неумиращата класика – дънки и спортни обувки. Често предпочитан стил от все повече дами. Моделите дънки над глезена са тренди решение и поставят акцент върху обувките, които сте избрали. А за почитателките на бижута, гривната за глезен е много добър избор за това съчетание. Разгледайте моделите ни от водоустойчива корда и разчупете стила си за пролетта и лятото.

Спортен екип и маратонки

Още една класика е носенето на маратонки със спортен екип. Но в никакъв случай това не е тоалет, който да облечете само за фитнеса или парка. Все по-актуален е изборът на спортното облекло в ежедневвието. Може да изберете кецове, които да са в същия цвят като екипа ви, а ако искате да се открояват, заложете на пъстри цветове в съчатание с черен или бял екип.

Няколко трика за да изберем най-подходящите кецове:

1. Винаги пробвайте дали кракът ви се чувства удобно в дадения модел. Все пак не избирате обувки, които ще изтърпите за два-три часа, а с тях ще прекарате голяма част от деня си.

2. Проверете дали кецовете са леки – това е много важно, ако сте решили да ги носите ежедневно.

3. Материята, от която са изработени, също е много важна! Кракът трябва да може да диша в обувката, но и да прецените дали маратонките са подходящи за дъждовно време или не.

Спортните обувки определено са модна находка. Приобщават се към спортно-елегантния стил, както и към всеки ежедневен тоалет. Дали ще пътувате, ще ходите на разходка или ще вършите служебни задачи, чифт кецове винаги ще са ви нужни.


Автор: Димитринка Вълчева

Снимки: Дрънкулка, Pinterest

Последни публикации

Виж всички

Comments


bottom of page