top of page

Основни грешки при гримиране и как да не ги допускаме


Гримът е основен елемент в това една жена да изглежда с безупречен външен вид. Ако обичате да се гримирате сами, то тази статия е точно за вас! Днес ще ви дадем няколко съвета и да допринесем за това да избягвате някои грешки, които често се допускат при гримирането у дома.

1. Не сте избрали подходяща светлина

Основна и често допускана грешка! Гримирайки се на лампа или по-тъмно осветление, което не пада директно върху лицето, рискувате да изглеждате нелепо, когато излезете навън. Особено сутрин преди работа, когато все още е тъмно, а ние бързаме да се приготвим възможно по-бързо, е много вероятно да сме прекалили с фон дьо тена или да не сме го разнесли добре. Същото се отнася до поставянето на очна линия или оформянето на веждите. На дневна светлина ще проличат всички малки несъвършенства, които пред огледалото у дома не сме забелязали.

Съвет: Ако имате възможност, поставете огледалото в близост до прозорец, където влиза дневна светлина или ако няма такава, просто си осигурете добро осветление. Особено актуални и удобни са огледалата с led лампи, които гримьорите ползват!

2. Не подчертавайте веждите си с по-тъмен цвят молив от вашия естествен

Още нещо, което дамите често правят. За да подчертаем веждите си се насочваме към по-тъмен цвят, с който те да изпъкнат. Не го правете!

Съвет: Изберете цвят, който е сходен с този на веждите ви или най-много един тон по-тъмен. Запълнете внимателно, като следвате контура на веждите си и ако е необходимо дооформете, но не очертавайте съвсем нови форми. Вярно е, че гъстите и натурални вежди са тренди, но този ефект няма как да бъде постигнат с тъмен молив. Изборът на сенки за вежди напоследък е все по-актуален и има защо. С тяхна помощ се постига по-естесвен вид. Първо се доверете на козметик, който ще ви ги оформи в подходяща форма и след това само ги подчертавайте, без да натрапвате.

3. Страхотен грим, но без червило

Съгласете се, че устните и очите са най-забележителните в лицето на една жена. Когато говорим, когато се усмихваме, ние привличаме вниманието върху устните си. Затова е недопустимо те да изглеждат сухи и непривлекателни. Ако гримът ви не е подходящ за ярко червило, изберете нежни и бледи цветове или гланц с лек оттенък. А ако сте гримирани за официален повод и сте заложили на цялостен грим на лицето, то тогава червилото е просто задължително!

Съвет: Подбирайте подходящи цветове, според тона на кожата и грима, който сте избрали. Кафявото или червеното червило не са подхоящи за всеки, но имат толкова вариации, че със сигурност ще попаднете на вашия! Пробвайте тестерите в магазините върху китката си, за да добиете представа как ще ви стои даден цвят.

4. Съчетавате сенките с цвета на очите си

Това не винаги е правилно и често дори се явява грешка. Ако имате сини очи и заложите на подобни сенки или други в ярък цвят, то ще се изгуби красотата на очите ви и те няма да представляват акцент. При кафявите очи важи същото – изборът на шоколадови нюанси не е добър вариант.

Съвет: Черният опушен грим е подходящ за всеки цвят очи, но пък не е добър избор за светлата част от денонощието и за всеки повод. Избирайте контрастиращи с очите ви цветове. А защо не и цветна очна линия?

5. Не се поставя основа за сенки

Ето това вече е наистина грешно! Винаги слагайте основа, особено щом поставяте сенки за очи. Знаете, че в противен случай, това което сте сътворили много лесно пада, особено при прахообраните сенки или се събира в гънките на клепача – много неприятна гледка!

Съвет: Основата за сенки е една чудесна инвестиция, защото продуктът се използва в много малки количества и ще ви е от полза дълго време, а и ще направи гримът на очите ви перфектен! Поставяйте я върху почистени и сухи клепачи.

И разбира се, винаги нанасяйте грима върху почистено лице. Това може да стане с помощта на мицеларна, розова или сребърна вода (открива се в аптечната мрежа или в козметичните магазини). По същия начин, когато свалите грима си, отново трябва да се погрижите кожата ви да е добре почистена и да може да си „почине“. Избирайте подходящи за тона на кожата и очите ви цветове, внимавайте със съчетанията и най-вече светлината! Надяваме се да сме били полезни с тези няколко малки трика, с които гримът да изглежда безупречен!


Автор: Димитринка Вълчева

Снимки: Pinterest

140 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички

Comments


bottom of page