top of page

Оригинални и свежи идеи за украса на великденските яйца


Нали не сте забравили, че наближава един от най-обичаните и светли празици? Сред най-важните моменти в подготовката за Великден, е боядисването на яйца. Пъстрота, цвят, свежест и добро настроение – такива асоциации създава този празник у нас. Ако искате да имате не просто боядисани яйца, а да се насладите на този момент като развихрите творчеството и фантазията си, прочетете да края тази статия. Ние сме се погрижили да подберем за вас няколко оригинални идеи, които може да изпробвате съвсем скоро.

Декориране без боя

Ако се притеснявате от вредните съставки на боите за яйца или просто не искате ръцете ви да са оцветени след това, може да опитате да декорирате чрез апликация. Освен всички други плюсове на този начин, яйцата ще изглеждат наистина оригинално и нестандартно. Нужни са ви само сварени яйца, цветни лепенки или цветна хартия от гланцово блокче, ножица и лепило. Нарежете формички, които искате да използвате – ленти, квадрати, звездички, сърца, цветя... каквото ви дойде на ум. Използвайте въображението си. Може да преминете към апликация, когато яйцата са вече изстинали. Ако имате и деца, които ще участват в подготовката за Великден, това определено ще им допадне много и ще могат сами да украсят яйцата по безопасен и креативен начин.

Мраморни яйца

Това е една много интересна идея, като крайният резултат от нея са невероятно красиви яйца. За тази цел ви е необходимо, обаче, олио. Първо сварявате яйцата и ги боядисвате в светъл цвят. В отделна кофичка пригответе по-тъмна боя и добавете към нея 1 с.л. олио. С помощта на лъжица потопете вече боядисаното светло яйце, в боята с олиото. Задръжте и обърнете и от другата страна. Като извадите яйцето го оставете да изсъхва върху хартия. Ще бъдете удивени от красивия резултат!

Боядисване с памук

Едва ли има някой, който да не е боядисвал яйца по този начин или поне да е гледал мама и баба да приготвят яйца с помощта на памук. Но си струва да ви напомним за този метод, тъй като е изключително ефектен като резултат и изисква минимални усилия. След като сте си разтворили вече различните бои, вземете парче памук, което е достатъчно голямо за да завиете яйце в него. С помощта на лъжица вземете от цветове, които ви допадат, и внимателно накапете върху памука. От тук нататък оставете цветовете да направят „магията“. Те се преливат и създават уникална картина. Завивате яйцето в памука, като внимавате да има достатъчно боя от всички страни и го оставяте така поне за 10 минутки. След това развивате и с изненада виждате какво сте сътворили!

Рисувани яйца

Ако имате заложби на художник, не крийте таланта си, а го използвайте за да създадете красиви великденски яйца. Може да нарисувате яйцата, когато са сварени и изстинали, като използвате перманентен маркер или темперни бои и четка. Няма да ви даваме идеи какво може да нарисувате, защото вариантите са безкрайно много. Този начин за декорация е изключително креативен и тези вас, които обичат да рисуват, по-скоро ще релаксират, докато подготвят великденските яйца, вместо да го приемат като досадно задължение.

Съществуват още много начини за декорация на яйца за Великден. В магазините и в интернет е пълно с най-различни бои и декорации. Ние ви предложихме малко по-нестандартни и в същото време лесно достъпни за всеки начини, по които да бъдете оригинални. Няма правила при подготовката на великденските яйца(е, освен при варенето, но това е отделна тема). Затова ви е нужно само въображение и желание и ще създадете най-красивите празнични яйца.


Автор: Димитринка Вълчева

Снимки: Pinterest

34 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички

Comments


bottom of page