top of page

Нови тенденции в грима за есен-зима 2020/2021


Всяка съвременна жена се вълнува от новите тенденции в света на модата. Гримът е една от темите, които са много привлекателни за дамите. Гримирането вече не е някакво досадно женско занимание, а се е превърнало в изкуство, хоби или професия за много хора! Днес ще ви запознаем с новите тенденции в света на гримовете за есен-зима 2020/2021г. Не се изненадвайте – ще откриете в статията много „класика в жанра“, както и някои щури и свежи предложения!

Несъмнено трябва да следвате едно основно правило - акцент върху устните! Вниманието през този сезон ще е насочено върху прекрасните женски устни.

Дори да нямате възможност и време да се гримирате преди да излезете от вкъщи, това което трябва да направите, е да се погрижите за своите устни. Акцентирайте върху тях като сложите нежно прасковено или розово червило, което стои естествено и... да има блясък!

Актуални за сезона са сочните и бляскави устни, затова дори да нямате подръка червило, винаги един хубав гланц ще свърши работа.

Отново няма да се разминем и без съблазнителния женски коз, а именно червеното червило. Подходящо за изкусителен вечерен тоалет и за аутфит на работа. To е разнообразно само по себе си – от виненочервено до ярко и забележително! Обръщали ли сте внимание само каква богата палитра от нюанси имат червените червила? Преди да отпишете този цвят и да кажете, че не е за вас, посетете близкия магазин за козметика и отделете половин час, в който сме сигурни, че ще намерите точно вашия нюанс!

Вече споменахме, че акцентът ще бъде върху устните и червилото, но това не означава, че ще се лишим от любимите сенки и грим за очи. Актуални са светлите и нежни цветове, както и блестящите бронзови сенки. Нова тенденция в грима на очите са лъскавите сенки с мокър ефект на клепача. Това се постига лесно с течни сенки за очи, а особено предпочитани ще са нюд цветовете. Кремообразните и течни сенки може да нанесете лесно с четка или с пръсти. Много привлекателно стоят на млади дами, които целят подчертаване на естествената красота и нямат какво да прикрият. На пазара може да намерите много нюд палитри, които да ви паснат.

Хайлайтър, вместо руж - много подходящ избор са хайлайтърите. Поставете върху скулите и под арката на веждите. Ако лицето ви го позволява, може и малко количество върху носа. Руж може да ползвате, ако кожата ви е предразположена към омазняване, но той трябва да се доближава максимално към цвета на сенките ви. Избягвайте контрастите!

Веждите също трябва да изглеждат максимално естествени, но и добре поддържани! Гъстите вежди продължават да властват и се вписват много добре сред актуалните тенденции за грим.

Ето и за финал нещо щуро и оригинално, което може да опитате за някой празник или просто за красива фотосесия:

Фейс арт – както се досещате, става въпрос за грим, който е по-скоро изкуство върху лицето ви и не е подходящ за ежедневието. Не се страхувайте да опитате с различни орнаменти и украшения – камъчета, рисунки на цветя и всякакви фигури. Важно е да не се използват прекалено наситени и контрастни цветове. Чудесна идея, която да опитате за купона на предстоящия Хелоуин!

Опитайте се да подберете най- подходящите и отговарящи на вашата личност цветове и да се чувствате добре в кожата си. Не забравяйте, че гримът не е маска, а инструмент, с който да почтертаете женската красота и този сезон ще имаме пълната възможност да го направим! Ние ви представихме най-новите тенденции в грима за есен-зима 2020/2021г. , а на вас оставяме да изберете най-подходящия за вас стил!


Автор: Димитринка Вълчева

Снимки: Pinterest

215 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички

Comments


bottom of page