top of page

Модните грешки, които да избягваме

Колкото и да се опитваме да следваме последните трендове и да четем постоянно статии за мода, винаги е възможно да изпаднем в нелепа ситуация с външния си вид. Понякога прекаленото старание да изглеждаме актуални е причината за това да бъдем не на място. В други случаи, липсата на смелост да се експериментира с гардероба, води до това да носим едни и същи модели, които са изживели своето време. В тази статия ще ви представим най-често срещаните модни грешки и разбира се ще ви дадем съвети как да ги избегнете!

Грешка №1 – Пренебрегвaте косата си

Колкото и красива да е една дама, с каквито и дрехи по последна мода да е облечена, една неподдържана коса и безформена прическа могат да съсипят всичко! Дори да нямате време за прическа като от фризьорски салон, то поне е задължително да се погрижите косата ви да изглежда свежа и лъскава. В случай,че не разполагате с време да я оформяте старателно, конската опашка или небрежният кок винаги са чудесна алтернатива!

Грешка №2 – Нямате смелост да подновите гардероба си

Да, съгласни сме с това, че всяка дама има в гардероба си страхотни и запазени дрехи от преди години, но не може с тях да изглеждаме тренди. Няма как панталонът и ризата, които са ви стоели страхотно преди десет години, още да са ви ежедневното и обичано облекло. Първо, вие самите няма да се чувствате добре в тях. Заменете ги с нещо ново и свежо, като не е казано, че трябва да се сбогувате с всички стари дрехи – винаги има кога и къде да ги сложите отново. Но хайде – време е за разнообразие!

Грешка №3 - Не подбирте правилните аксесоари

Коя ли жена не се е чудила поне половин час пред огледалото кои бижута да добави към тоалета си? И накаря какво се получава – не избираме нищо или прекаляваме. Когато се чудите какво да сложте, заложете на една гривна или чифт обеци. А ако сте харесали няколко бижута едновременно, следвайте винаги съвета на Коко Шанел : „Преди да излезеш от вкъщи се погледни в огледалото и отстрани аксесоара, които си добавила последно.“

Грешка №4 – Избирате си неподходящи обувки

Обувките могат да са неподходящи не само заради цвета и модела. Дори и най-модерните и красиви обувки могат да са неподходящи за визията ви, ако са ви неудобни и не можете да ходите спокойно с тях. Това се забелязва отдалеч и има голяма вероятност страхотните токчета, за които сте умирали, сега да ви направят да изглеждате комично. Винаги е по-добре да сложите чифт кецове или маратонки, когато се колебаете какво да обуеш, а налага ли се да бъдете официални – то пробвайте новите си обувки първо удома и прекарайте поне ден с тях вкъщи, преди да ги разходите навън.

Грешка №5 – Твърде много плът и бельо на показ

Абсолютно грешно е да смятате, че голотата е секси. Напротив, колкото повече сте показали от себе си, толкова по-безинтересна може да бъдете за противоположния пол. Често обаче виждаме и някои популярни личности, които допускат този моден гаф. Подбирайте дрехи, които добре описват фигурата ви и частите от тялото, които искате да привличат погледи. Една красива жена в подходящ клин или рокля може да бъде много секси.

Грешка №6 – Неправилно съчетани принтове

Не на последно място е тази типична модна грешка! Никога не съчетавайте повече от един принт в тоалета си. Повече от грешно е да облечете леопардов панталон и блуза с флорален принт. Или друг класически пример – флорален мотив в комбинация с райе или каре. Заложете само на един вид и забравете за останалите. Ще имате достатъчно поводи, на които да покажете останалите си тоалети.

Може би се убедихте, че стилът и красотата не са само дрехи по последна мода или показност на всичко, което имаме. Необходим е усет и разбира се малко повече познания за света на модата. Надяваме се да сме ви били полезни. А ако откривате себе си в някоя от изброените модни грешки, не се притеснявайте – никога не е късно да поправите нещата. Припомнете си колко от знаменитостите също допускат гафове с визията си, така че на всекиму е простено!


Автор: Димитринка Вълчева

Снимки: Pinterest

98 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички

Kommentare


bottom of page