top of page

Интериорът през 2021г. – свежи тенденции и решения


През последната една година домът е не само нашето тихо място за отдих и уют. Много хора преминаха на home office work, което малко или много налага да преустроим дома си така, че да съчетава работна среда и почивка в едно. Нашият поглед днес е насочен към модата, но в друг аспект – тази вкъщи. Подбрали сме много свежи идеи за това как да направим дома си приветлив, уютен и максимално функционален.

1. Обособете си място за отдих и място за офис

Абсолютно съгласни сме, че не всеки разполага с голямо жилище, за да си позволи отделна стая, която да се превърне единствено в офис. Ако имате възможост, разбира се, това е прекрасно! Насладете се на пространството, което имате! Но искаме да обърнем повече внимание на стаята, която играе роля едновременно на всекидневна и офис. За да се чувствате максимално добре в такава обстановка, трябва да си обособите място, което ще е изцяло работно и не го сменяйте. Така мозъкът, освен че ще се настрои по-лесно на работна вълна, ще имате след това възможност да отидете да отдъхнете в другия край на стаята, където ще е вашата уютна зона. Изберете удобна и мека мебел, на която ще се чувствате комфортно.

2. Терапия чрез цветовете на 2021г.

Със сигурност сте чували за влиянието на цветовете върху психиката и нагласата на човек. Меките и пастелни цветове са актуални и в интериорните решения. Ultimate grey и illuminating се съчетават прекрасно и в обзавеждането на дома. Освен това ще донесат добро настроение и чувство на оптимизъм. Дори да нямате възможност и желание за цялостна промяна, то едни завеси или възглавнички в тези свежи цветове ще паснат идеално на всеки дом.

3. Създайте свежест чрез декорация и цветя

Внесете пролет в домовете си като развихрите въображението си и декорирате стаите с цветя. Пролетта е прекрасен свеж сезон, който трябва да усещате по всяко време, дори и да сте затворени у дома. Саксиите с живи растения винаги са добро решение. Зелените растения са най-подходящи за всекидневната, като може да поставите от тях и във вашия home office. Ако не сте любител на отглеждането им, може да поставите и вази с лалета, нарциси и зюмбюли, откъснати от градината или закупени от магазина. Актуални са и изкуствените цветя от креп хартия, които може да си изработите сами и да включите и други подръчни материали за украса. Съвсем скоро наближава Великден – покането го в домовете си още отсега! Ако нямате време и възможност да правите сами украсата си, в магазините се предлага достатъчно голямо разнообразие. Както си създаваме настроение за Коледа, така можем и да го направим с Великден и да поканим пролетта да дойде при нас!

4. Демоде ли е килимът? Не!

Килимите съвсем не са отживелица и не създават ретро вид на къщата, ако са подбрани в правилни форми и цветове. Ярките цветове са тренд сред избора на подходящ килим, защото внасят голяма доза свежест и „отварят“ дома. Ако нямате нужда от голям такъв, може да поставите малки килимчета в различни форми, чиято функция ще е изцяло декоративна.

5. Какво да правим със спалнята?

Това е мястото, което е изцяло предназначено за релакс и почивка! Създайте достатъчно приятна атмосфера. Избягвайте агресивните цветове за това помещение – заложете на меки тонове. За спалнята отново е подходящо съчетанието от светло сиво и жълто. Може и е желателно да присъства и бялото като елемент – например при пердетата, които ще обгърнат стаята в уют. Направете стаята светла и просторна, не я претрупвайте с картини и в никакъв случай не си носете работата там! Това е вашето специално и тайно местенце, където може да се отпуснете най-пълноценно.

Ето колко много начини има да поканите пролетта в домовете си. Особено, когато прекарваме по-голямата част от времето си вкъщи, нужно е да си създадем приятна обстановка. Използвайте настроението, което пролетта и слънцето създават и развихрете въображението си, за да превърнете дома си в мечта!


Автор: Димитринка Вълчева

Снимки: Pinterest

49 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички

Comments


bottom of page