top of page

Грижа за косата през зимата – мисия възможна и лесна!


Зимата може да е уютен и приказен сезон, но също така да бъде коварна и сурова към нашата женска красота. Ако знаем как да се грижим за себе си, може да преминем през този период без проблем и дори да се наслаждаваме на прекрасната си визия! Косата е сред първите неща, които се забеляват във външния вид на една дама. Здравата, лъскава и добре поддържана коса определено е символ на красота. Не е нужно постоянно да прибягваме до преси, маши и стилизиращи продукти. Честото третиране на косата може толкова да я изтощи, че тя да загуби изцяло красотата си.

Трикове, чрез които да поддържаме здрав вид на косата през зимата:

Подстригвайте връхчетата редовно

Много е важно дългата коса да се подстригва периодично, дори да и да ви е жал за всеки сантиметър. Подрязването на връхчетата не е нещо, което се забелязва видимо, но ако не го правим, определено може да окаже неблагоприятно влияние върху вида ѝ. Подстригването предотвратява цъфтежа, накъсването и заплитането .

Избягвайте топлинната обработка и заложете на семпли прически

Сега е сезон, когато можем да си позволим да защитим косата под топла шапка. В такъв случай използването на маша и преса е просто безсмислено! Дайте ѝ почивка и спестете няколко третирания с уреди. Ако не обичате да носите шапка, сплетете косата си на небрежна плитка или вържете високо на конска опашка – това са идеални прически за ежедневието, които едновременно със своето удобство, също ще предпазят косата ви от вредното влияние на студения вятър.

Подхранвайте косата си с домашни маски и използвайте масла

През зимата определено прекарваме много повече време у дома. Сега е моментът да поглезим косата си като ѝ правим подхранващи маски със или без измиване и я обогатяваме с натурални масла. В Интернет има голям избор от вариации на домашните маски за коса, а пък винаги може да експериментирате и да създадете своя собствена рецепта – разбира се, за да има ефект, избирайте само полезни и чисти продукти.

Промяна на прическата и подстрижки през зимата

Дали е удачно да променим изцяло приеската си през зимата? Защо не?! За дамите, които имат нужда от разнообразие и промяна, смяната на дължината или цвета на косата е добре дошла!

Класическият боб е перфектен за ежедневието. Поддържа се лесно и решава проблемите ви със заплитането. Освен това не изисква и особена грижа със стилизиращи продукти или маша. А до лятото ще имате вече и по-дълга коса, ако ви омръзне този стил!

Бретонът е много добро решение, ако целите промяна и то драстична. Той също е много по-лесен за поддръжка през зимата, защото тогава косата се омазнява и начупва много по-малко, отколкото през лятото или през сезоните, когато има повече дъждове и влага. Небрежен или плътен, изборът за бретон е ваш – опитайте нещо различно!

Естествено права или къдрава – заложете на естествената красота на косата ви. Ако имате къдрици, не се старайте да ги изправяте и излишно да изсушавата косата. Оформете ги с пяна или друг стилизиращ продукт и ги оставете наволя. Имате права коса? Погрижете се за нея с маски, балсам и оставете естесвения ѝ вид.

Това бяха нашите съвети и идеи, с които ви показахме, че бляскавият вид на косата през зимата е нещо възможно! Като всеки сезон, така и зимата си има своя чар, стига да знаем как да ѝ отвърнем и да превърнем недосатъците ѝ в предимства! Насладете се на часовете прекарани у дома и се погрижете за самочувствието си!


Автор: Димитринка Вълчева

Снимки: Pinterest

35 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички

Comments


bottom of page