top of page

Вълшебна украса у дома: Най-добрите идеи за Коледа


Коледните и новогодишни празници вече чукат на вратата. Мирисът на мандарини, портокалови корички и канела е може би във всеки дом, както и чувството за уют и топлина. Температурите навън падат, а това ни кара да създадем все по-топла атмосфера удома.

Магията на Коледа не е само в специалния ден, но и в подготовка за празника. Месец декември е белязан от вълшебства, нали? И ако не ги сътворим сами, няма как да ги открием! Много пъти сме ви споделяли кои са новите тенденции в света на модата, маниюра, прическите, но знаете ли, че актуални тенденции съществуват и в коледната украса и интериора на дома?! Е, ние се погрижихме да подберем най-добрите идеи за коледна украса през 2020г.

Елхата – задължителна

Това е първият и най-важен елемент от всяка коледна и новогодишна украса. За къде без елха? Може да изберете изкуствена декоративна елха или жива. Спорове по темата кой е по-добрият вариант винаги ще има, затова няма да се впускаме в подборности и ще оставим на вас правото на избор. Ще изтъкнем само плюсовете на живата и на изкуствената елха, а вие ще прецените сами.

Живата елха ще изпълни дома ви с аромат на природа, ще внесе истински коледен дух. Изкуствената, от своя страна, е много практичен избор, защото не оставя иглички по пода и се използва много години наред. Не забравяйте, когато избирате жива елха да проверите дали има печат от лесничейство. Ако предпочитате живо дръвче в саксия, задължително вижте корените дали са цели.

Коледна украса в пастелни цветове

За да изглежда красиво украсена една елха, а и самият дом, няма нужда да претрупате с каквото намерите от коледния базар. Красивата украса е правилно подбраната и умело съчетана цветово. Може елхата ви да не е затрупана с играчки, но ако са аранжирани правилно, това ще донесе по-голяма наслада за очите. Тази година Коледата е синя! Актуалният за годината син цвят ще присъства и тук. Освен това синьото оставя у нас асоциации, свързани със зима, сняг, приказка, така че е напълно удачен избор. Може да съчетаете сини коледни играчки със сребристи. Тази комбинация ще е особено предпочитана. Ако все пак не си падате по синия цвят, за ваше успокоение, всички пастелни цветове ще са добър избор, в съчетание отново със сребристо.

Поканете Коледа още от прага!

Изборът на коледна постелка пред вратата и венец е много подходящ, за да си създадете настроение още от влизането в дома. А и защо да не помогнем и за доброто настроение на всеки, който минава покрай нашия праг?

Направете от прозорците си приказка

Празничната украса за тази Коледа е насочена и към прозорците ни. В търговската мрежа се предлагат много удобни стикери за прозорец, които прилепват добре на повърхността и не оставят следи след това. Ако имате свободно време и творчески идеи, винаги може да направите и сами украса като изрежете снежинки, нарисувате Дядо Коледа или нещо друго тематично. Направете своите прозорци толкова красиви, че да се забелязват и отвън!

Брокат и много блясък

Не забравяйте гирляндите, които са неизменна част от коледната украса. Тази година заложете на обемни гирлянди с много брокат. Отново опитайте да ги съчетаете цветово с играчките на елхата. Коледните свещи и лампички също са задължителни, за да създадете нужния уют удома. Поставете ги на различни места, където може да им се наслаждавате. Хубавото при лампичките е, че всяка година са актуални и няма нужда постоянно да купувате нови! Всеки детайл като коледна покривка, тишлайфери, салфетки и малки коледни фигурки ще създаде допълнително чувство за уют, така че ви съветваме да не ги пренебрегвате при избора на украса!

Надяваме се да сме допринесли за коледното ви настроение и да сме ви вдъхновили с нашите идеи за вълшебен празничен дом! Може да обобщим следното – Коледата е бляскава и синя! Създайте си атмосферата, от която имате нужда. Не забравяйте, че домът е мястото, където трябва да се чувстваме уютно и приятно, затова не пестете сили от това да създадете от него една приказка!


Автор: Димитринка Вълчева

Снимки: Pinterest

161 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички

Comments


bottom of page