ОНИКС

Ониксът е естествен камък, който е разновидност на Халцедона. Обичайният му цвят е черен, но е възможно да се наблюдават бели ивици. Има и червено-кафява разновидност, която се нарича Сардоникс. Добива се основно в Алжир, Египет, Аржентина, Афганистан, Австралия, Бразилия, Мексико, Уругвай, Индия, Пакистан и САЩ. 

Митът за произхода на камъка гласи, че богинята Венера си почивала на брега на река Инд. Докато спяла, Купидон използвал една от омагьосаните си стрели, за да й разкраси ноктите. Отразяните парчета нокти паднали във водите на свещената река. Тъй като ноктите били от небесен произход, те потънали на дъното на реката и се преобразили в Оникс.

drankulka-grivna-cleopatra.jpg
drankulka-grivna-be-my-bee3.jpg
oniks@4x.png
71Zq+TRZU4L._UL1500_.jpg

 

Подходящ за зодиите Дева, Скорпион и Козирог. Добър камък за спортисти или хора поставени под екстремно умствено и емоционално напрежение. Носи баланс на ума и тялото, както и силата на духа. Ще ви помогне да постигате целите и задачите си с по-голямо самочувствие. Смята се, че Ониксът  помага за натрупването на жизнена енергия и премахва нерешителност, камък на самоуверените хора, които знаят как да отстояват позициите си. Заради своя класически и елегантен цвят, той е отличен избор за бижута. Един от нашите модели от Royal Collection - "Cleopatra" е изработен от матиран Оникс, а "Be My Bee" е неустоима комбинация с кристали и златист Хематит.