top of page

АМЕТИСТ

Аметистът е разновидност на кварца. Той е характерен със своя виолетов цвят, който се длжи на примесите от манган или съдържанието на желязо. Той може да варира от светло до много тъмно и наситено. Окраската му често е наравномерна и полупрозрачна, което го прави изключително красив полускъпоценен камък.
Аметист се добива се основно в Бразилия, Уругвай, Боливия и Аржентина, но разбира се има и други находища по света. Любопитен факт за този камък е, че при продължително излагане на слънчева светлина или силна топлина постепенно губи цвета си или придобива жълта, кафява или зелена окраска.

гривна с аметист
ключодържател аметист
ключодържател с камък аметист
гривна от аметист
аметист
истински аметист

Аметистът е подходящ за зодиите Близинаци, Дева, Везни и Водолей. Има успокояващо действие. Помага да контролираме негативните мисли и ни дава проницателност в бизнес делата. Помага също така за преодоляването на стари емоционални травми и заздравява психиката. Разбира се, че и ние от Дрънкулка го използваме при създаването на нашите бижута. Примерен модел е гривна "Amethyst", както и ръчно изработеният ключодържател със същия полускъпоценен камък.

bottom of page