София Нанева

17 авг 20213 мин.

Бюти тайни за горещите летни дни. Грижа за кожата на лицето и тялото

Актуализирано: 18 авг 2021

Август месец е и горeщите летни дни съвсем не са към края си. Обичаме лятото и слънцето, но несъмнено високите градуси могат да ни навредят, ако не полагаме правилните грижи за себе си. Излагането на слънчеви лъчи е приятно и полезно, когато е в умерени количества. Прекалим ли, обаче, може да ни изиграе лоша шега. Вятърът, излишният себум, който се отделя и прекалено високите градуси са все неблагоприятни фактори за красотата. Затова е важно да знаем как да запазим свежия си външен вид, за да се наслаждаваме максимално на лятото!

Най-важна е грижата за кожата

Не забравяйте слънцезащитния лосион! Независимо дали сте на планина или на море, слънцето може да причини неприятни изгаряния и вместо с красив тен, да се сдобиете със зачервявания и мехури. Именно затова се подсигурете с подходящ продукт и съобразете цвета на кожата си със слънцезащитния фактор. Не се подлъгвайте, че без лосион ще придобиете бързо тен – златистият загар не се получава за ден.

Грим – да или не?

Въпреки, че не се препоръчва използването на грим на плажа, няма как да не се изкушим да подчертаем красотата си за някое селфи или за щуро плажно парти. А как да се гримираме така, че да изглеждаме естествено и секси? Може да подчертаешм устните си с гланц или червило, които имат естесвен нюанс. А за изкусителен поглед, ползвайте качествена водоустойчива спирала, на която жегата или водата няма да навредят.

За истинските любителки на грима, има и подходящи фон дьо тен и пудра, които също са водоустойчиви и могат да се използват. Но нашият съвет е да не прекалявате с този тип козметика. Въпреки всичко, тя запушва порите и не позволява на кожа да диша. По-добре заложете в ежедневието на подходящ хидратиращ крем, съчетан със слънцезащитен фактор. Добра идея е и да нанасяте ежедневно балсам или гланц за устни, за да ги защитите от напукване.

Копринените шалове – накъде без тях?

Съветваме ви да имате поне един такъв шал в летния си гардероб! Може да го използвате като аксесоар, с който да бъдете модерна и в същото време да защитите косата си от слънцето и вятъра. Също така спокойно може да се използва и като част от лятното облекло (особено на плажа!). Коприненият шал придава усещане за прохлада, така че е просто незаменим за сезона.

Не подценявай важността на кройките и материите!

Като заговорихме за материи, те са наистина изключително важни и то не само за собственото ни усещане, но и за кожата. Много е важно да я оставяме да диша, а за целта трябва да си подбираме правилно дрехите, които носим през горещите дни. Колкото и секси да искате да изглеждате, една прилепнала и тясна рокля определено не е решение. Ще се чувствате дискомфортно и да не говорим колко неприятно би изглеждала със следи от изпотяване. За предпочитане са свободни кройки и материи като памук, лен, коприна.

Хидратирайте се отвътре за сияен външен вид

Каквато и козметика да използваме и каквито и трикове да приложим, несъмнено най-важна е грижата отвътре. Лицето (и като цяло кожата) е отражение на това как се грижим за себе си. Затова е много важно да се хидратираме, особено през лятото. Пийте много вода и плодови сокове(без добавена захар!). Това ще ви освежи и ще се отрази благоприятно и на външния вид. Изпивайте по 2-3 литра вода на ден – това помага и за изхвърляне на токсините.

Е, това са нашите бюти хитринки, с които да си прекарате остатъка от лятото спокойни за външния си вид. Бъдете тренди, но и се грижете правилно за себе си. Все пак лятото е една прекрасна емоция и бушуваща страст, но тя отминава... а тялото ви ще се отблагодари за положените грижи, бъдете сигурни!

Автор: Димитринка Вълчева

Снимки: Pinterest

    160
    0